55" do 3500

brzozaluk

New member
Witam,

Proszę o pomoc w wyborze TV 55" do kwoty około 3500 głównie do gry na konsoli oraz Netflixa/HBO GO.

• Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 30, jednak „strefa telewizyjna” ma około 10 metrów
    2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 1,5-2 metry
    3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2, bardzo sporadycznie więcej
    4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? Na wprost lub pod lekkim kątem
    5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? stać
    6. Jak słońce świeci w pokoju ? strona zachodnia, więc wieczorami świeci bardziej, natomiast nie przeszkadza to dzięki roletom
    7. Jaki masz obecnie telewizor ? Samsung UE48H6400
    8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? Ładny wyraźny obraz, płynność ruchu
    9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? 4K/HD, głownie oglądam Netflixa i HBO GO
    10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? obecnie Xbox One, lada moment będzie to XBOX ONE X, dodatkowo laptop
    11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? 3-5
    12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? obojetne
    13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Filmy i seriale, bardzo sporadycznie sport – oglądam jedynie euro oraz mundial, do tego F1
    14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? nie
    15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? Tak, 2-3h dziennie
    16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? wieczorem
    17. Preferencje co do wielkości? 55 cali
    18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? smużenie, nakładanie się obrazów,
    19. Preferencje co do marki ? Obojętne
    20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? nie
    21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? 3000-3500 max
Długo myślałem o Philipsie 55PUS7303, jednak naczytałem się że telewizor jest wolny (wysoki input lag). Nie ukrywam, że ambilight mnie mocno kusi. Zastanawiam się również nad TCL 55DC760, jednak nigdzie nie mogę znaleźć opinii użytkowników lub testów. Na ceneo są jedynie 3 negatywne, nie wiem też jak w tym przypadku jest z odświeżaniem i opóźnieniem w grach. TCL przykuł moją uwagę soundbarem na dole i ogólnie swoją prezencją.
Może warto by było dopłacić do 120Hz Samsunga, z tym że zatraciłem lekko zaufanie do tej marki po wciąganiu kurzu przez mój tv. Niestety ile stron to tyle opinii w "internetach" i tylko sobie zrobiłem większy mętlik w głowie. Zapewne i tak każdy nowy TV będzie lepszy od mojego, ale nie chciałbym się za pół roku denerwować że kupiłem jakiś pasztet.

Nie spodziewam się w tej cenie absolutnych fajerwerków, bo musiałbym szukać QLEDa albo OLEDa za grubą kasę, ale zależy mi na ładnym obrazie i dobrej płynności w grach.

z góry dziękuję.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
LCD DC760 będzie zdecydowanie najlepszym wyborem.
Dźwięk JBL rewelacyjny.
WGC,
Android 8,0
Obsługa głosem
Google Assistant
Multimedia.

Jak bėdziesz niebieski masz spacjalną cenę

brzozaluk

New member
Niebieski już jestem :)

Specjalna cena czyli? Rozumiem, że będzie też jakiś "pakiet" co w chodzi w jego skład? Widziałem na forum, że miał być jego test. Będzie jakoś niedługo? Zastanawia mnie jedno, na displayspecifications.com jest informacja o 60hz, natomiast na fanpage'u informacja że matryca ma 50hz. Jestem całkowicie w tym temacie zielony.. Jak wygląda input lag w tym modelu?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Cena 3199 zł
Kalibracja profesjonalna gratis
Wtyczki ( wgrywają się kilka godzin ) gratis
Pilot głosowy
Android 8,0
Google Assistant
Input Lag 31 ms

44039090_2005111456217302_6400432651878006784_n.jpg

brzozaluk

New member
Ogladalem dzis kilka telewizorow, niestety prezentacja DC760 to byla kpina.. załączony obraz mial chyba 576p, co dziwi na oledach obok było to samo.. juz model55dc7026 zrobil na mnie lepsze wrazenie...

jednak mocno zaczalem sie zastanawiac nad samsungiem 55nu8002, czy by nie bylo warto ciut dodac do budzetu.. Jest on u Ciebie Kiki dostępny z jakąś ofertą dla niebieskich?

brzozaluk

New member
No wlasnie to do mnie chyba najbardziej przemawia, tym bardziej ze lada moment wymienie zwyklego xboxa one na x. dodatkowo mojej kobiecie spodobala sie latwosc obslugi tizena.

Do góry