Witajcie,
Muszę zakupić Tv do siebie do domu. Początkowo miał być 48",ale pow wizycie w Media stwierdziłem,że będzie to jednak za mało i chyba bardziej będzie pasowało 55".
Tv będzie chowany w szafce/meblu na windzie.
Tv dobrze,żeby chyba był UHD i curved,ale jestem otwarty na wszystkie inne opcje.
1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor: 3,5 x 5m.
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora: 3-3,5m.
3.Ile osób zasiada przed telewizorem: zazwyczaj dwie, czasami trzy.
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu: Na wprost, ewentualnie pod kątem nie większym niż 45 stopni.
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć: Telewizor będzie wyjeżdzał z szafki/mebla na windzie.
6.Jak słońce świeci w pokoju: z prawej strony-słońce południowe i za plecami oglądającego słońce zachodnie (okna będą zasłonięte roletami, wiec chyba nie będzie problemu odbijania się promieni słonecznych od ekranu).
7.Jaki masz obecnie telewizor: Starą plazmę LG 42".
8.Co chcemy aby telewizor posiadał: funkcje smart, wyraźny obraz, minimum 3 wejścia HDMI, parametry jak obraz czy dźwięk możliwie jak najlepszej jakości, bezproblemową współpracę z filmami odtwarzanymi z twardego dysku USB oraz napisami w jakimkolwiek formacie.
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: Najprawdopodobniej będzie UPC jeśli te kołki pójdą mi na rękę,jeśli nie to NC+ lub Cyfrowy Polsat
10. Matryca błyszcząca czy matowa: bez znaczenia.
11. Preferowana wielkość telewizora: 50-55" ze wskazaniem na 55.
12. Preferowana marka:Samsung,Philips, Sony, Panasonic.
13. Czego nie lubisz w telewizorach: Grubych ramek, problemów podczas podłączania urządzeń peryferyjnych( brak kompatybilności, powolne działanie).
14. Jakie urządzenia będą podłączone: Docelowo PS4, pendrive'y, dyski przenośne, inne urządzenia jak smartfon czy tablet.
15. Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń: Tv 60%, filmy z nośników 30%, konsola 10%.
16. Siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych: na wprost, maksymalne odchylenie około 45 stopni.
17. Czy ważne jest wifi: Bardzo ważne
18. Czy będziesz korzystać z widgetów: Tak
19. Czy chcesz serfować w internecie poziomu telewizora: Tak
20. Czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen -VOD: Tak
21. Czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami:obowiązkowo
22. Ma mieć 3D: zbędny luksus, być może wykorzystany będzie raz, dwa razy w roku
23. Ma mieć slot na karty SD: może, nie musi
24. Ma mieć tuner DVB-S: Tak
25. Jakimi złączami i co chcesz podłączyć: w miarę możliwości poprzez Wi-Fi, konsola standardowo
26.Oglądasz w dzień czy wieczorem: W większości wieczorem.
27. Ile programów HD: pełna oferta usługodawcy.
28. Ma stać czy wisieć: Będzie wyjeżdzał na windzie
29. Rozdzielczość: UltrHD lub FullHD.
33. Sugerowana cena:Maksymalnie 6500, jednak wolałbym zmieścić się powiedzmy w 5000 zł.
Mam 2 swoje typy na chwilę obecną :
1. Szajsung z propomocji w Media Markt Telewizor SAMSUNG UE55HU7200, Telewizory - Media Markt
2. philips 55pfs8109 - Bardzo mi się podoba,ale zdecydowanie przekracza mój budżet
(((
Z góry dzięki za pomoc
Pozdrawiam
Muszę zakupić Tv do siebie do domu. Początkowo miał być 48",ale pow wizycie w Media stwierdziłem,że będzie to jednak za mało i chyba bardziej będzie pasowało 55".
Tv będzie chowany w szafce/meblu na windzie.
Tv dobrze,żeby chyba był UHD i curved,ale jestem otwarty na wszystkie inne opcje.
1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor: 3,5 x 5m.
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora: 3-3,5m.
3.Ile osób zasiada przed telewizorem: zazwyczaj dwie, czasami trzy.
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu: Na wprost, ewentualnie pod kątem nie większym niż 45 stopni.
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć: Telewizor będzie wyjeżdzał z szafki/mebla na windzie.
6.Jak słońce świeci w pokoju: z prawej strony-słońce południowe i za plecami oglądającego słońce zachodnie (okna będą zasłonięte roletami, wiec chyba nie będzie problemu odbijania się promieni słonecznych od ekranu).
7.Jaki masz obecnie telewizor: Starą plazmę LG 42".
8.Co chcemy aby telewizor posiadał: funkcje smart, wyraźny obraz, minimum 3 wejścia HDMI, parametry jak obraz czy dźwięk możliwie jak najlepszej jakości, bezproblemową współpracę z filmami odtwarzanymi z twardego dysku USB oraz napisami w jakimkolwiek formacie.
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: Najprawdopodobniej będzie UPC jeśli te kołki pójdą mi na rękę,jeśli nie to NC+ lub Cyfrowy Polsat
10. Matryca błyszcząca czy matowa: bez znaczenia.
11. Preferowana wielkość telewizora: 50-55" ze wskazaniem na 55.
12. Preferowana marka:Samsung,Philips, Sony, Panasonic.
13. Czego nie lubisz w telewizorach: Grubych ramek, problemów podczas podłączania urządzeń peryferyjnych( brak kompatybilności, powolne działanie).
14. Jakie urządzenia będą podłączone: Docelowo PS4, pendrive'y, dyski przenośne, inne urządzenia jak smartfon czy tablet.
15. Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń: Tv 60%, filmy z nośników 30%, konsola 10%.
16. Siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych: na wprost, maksymalne odchylenie około 45 stopni.
17. Czy ważne jest wifi: Bardzo ważne
18. Czy będziesz korzystać z widgetów: Tak
19. Czy chcesz serfować w internecie poziomu telewizora: Tak
20. Czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen -VOD: Tak
21. Czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami:obowiązkowo
22. Ma mieć 3D: zbędny luksus, być może wykorzystany będzie raz, dwa razy w roku
23. Ma mieć slot na karty SD: może, nie musi
24. Ma mieć tuner DVB-S: Tak
25. Jakimi złączami i co chcesz podłączyć: w miarę możliwości poprzez Wi-Fi, konsola standardowo
26.Oglądasz w dzień czy wieczorem: W większości wieczorem.
27. Ile programów HD: pełna oferta usługodawcy.
28. Ma stać czy wisieć: Będzie wyjeżdzał na windzie
29. Rozdzielczość: UltrHD lub FullHD.
33. Sugerowana cena:Maksymalnie 6500, jednak wolałbym zmieścić się powiedzmy w 5000 zł.
Mam 2 swoje typy na chwilę obecną :
1. Szajsung z propomocji w Media Markt Telewizor SAMSUNG UE55HU7200, Telewizory - Media Markt
2. philips 55pfs8109 - Bardzo mi się podoba,ale zdecydowanie przekracza mój budżet

Z góry dzięki za pomoc
Pozdrawiam
Ostatnia edycja: