55-65 do salonu

bartas90

New member
Witam.
Poszukuję Tv do salonu Budżet 5000PLN.+ mogę coś dorzucić jeśli będzie warto.
Rozmiar między 55 a 65 cali.
Sam osobiście kupiłem od Kikiego Panasa 48 as640, który idzie do mniejszego pokoju.

Szczegóły i wymagania:
Pokój 25m
Odległość od Tv 2,5-3m
Ilość osób oglądających2+2, raczej na wprost,
Tv używany będzie głównie do : oglądania TV z kablówki, zwykle programy, sport + bajki, YouTube i podłączony laptop, ale tylko do surfowania w necie itp żadnego grania.

Zależy mi na jakości, szybkim systemie,

Moje typy na ten moment :
Xh90 tutaj boję się o zbyt mała ilość stref wygaszania, oczywiście nie jestem jakimś ekspertem, różnice widać gdy telewizory postawi się obok siebie i może na moje potrzeby wystarczy model xh90, w w cenie 55xh95 mam prawie 65xh90
Xh95, ale tutaj w budżecie raczej 55 cali, chyba, że macie jakieś dobre ceny :smile:
Może coś od Samsunga jakiś q80t, ale tutaj słyszałem o dse w wielu modelach.

Oledy odpadaja, a może podrzucicie coś od siebie albo upewnicie mnie w wyborze?

Ostatnia edycja:

omnia

New member
Jak masz w zasięgu tego OLEDa to ja bym się nawet nie zastanawiał. Budżetowy model, ale jednak z super jakością obrazu i moim zdaniem warto. :)

SDman

Banned
Przerobię na audio Twój slogan:
"Lampa wygra porównanie z każdym tranzystorem" :hmm:

Powtarzanie tego może przynieść efekt -nie wątpię.
Jednak nie jest to prawdą przy braku określenia jaki materiał będzie porównywany i w jakich warunkach oświetleniowych.
Dla mnie i dla wielu osób oczywiste również jest jakie modele staną obok siebie (LCD vs OLED).

Trochę z innego wątku:
"@kiki- Tylko Oled Cienki z uwagi na technologię ma najrówniejsze podświetlenie."
Jeśli przemilczymy banding/zafarb, który według LG jest normalną cechą technologii to masz rację.
10 dowodów na wypalanie się telewizorów OLED – TV TEST

Ostatnia edycja:

drosophilia

Active member
Bez reklam
Witam.
Poszukuję Tv do salonu Budżet 5000PLN.+ mogę coś dorzucić jeśli będzie warto.
Rozmiar między 55 a 65 cali.
Sam osobiście kupiłem od Kikiego Panasa 48 as640, który idzie do mniejszego pokoju.

Szczegóły i wymagania:
Pokój 25m
Odległość od Tv 2,5-3m
Ilość osób oglądających2+2, raczej na wprost,
Tv używany będzie głównie do : oglądania TV z kablówki, zwykle programy, sport + bajki, YouTube i podłączony laptop, ale tylko do surfowania w necie itp żadnego grania.

Zależy mi na jakości, szybkim systemie,

Moje typy na ten moment :
Xh90 tutaj boję się o zbyt mała ilość stref wygaszania, oczywiście nie jestem jakimś ekspertem, różnice widać gdy telewizory postawi się obok siebie i może na moje potrzeby wystarczy model xh90, w w cenie 55xh95 mam prawie 65xh90
Xh95, ale tutaj w budżecie raczej 55 cali, chyba, że macie jakieś dobre ceny :smile:
Może coś od Samsunga jakiś q80t, ale tutaj słyszałem o dse w wielu modelach.

Oledy odpadaja, a może podrzucicie coś od siebie albo upewnicie mnie w wyborze?

Czesc.

Mam Sony 65XH9005, pomimo malycej ilostrocie sfer wygaszania - 32, to czern jest super, naprawde! Mam stara plazme panasa i sony zjada go na sniadanie. Osobiscie polecam

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Dlatego. że Oled to obecnie najlepsza technologia, to wszyscy producenci chcą mieć najlepsze modele .
I mają je w najwyższej własnej klasie.

kola01

Well-known member
Bez reklam
Dlatego. że Oled to obecnie najlepsza technologia, to wszyscy producenci chcą mieć najlepsze modele .
I mają je w najwyższej własnej klasie.

W mojej ocenie, nie można powiedzieć, że oled to najlepsza technologia. LCD i OLED to konkurencyjne technologie. OLED ma swoje zalety ale ma też wady - na tyle duże, że jednak większość woli LCD w tej samej półce cenowej. Nie będę teraz wymieniał wad OLEDA, bo lista jest długa i powszechnie jest zanana. Nie raz było o tym tu na forum.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Nie mówimy o wadach LCD i Oledów.
Mówimy o bezkompromisowej jakości.
Wg pokazów, porównań , testów w różnych krajach świata.Odpowiedź jest tylko jedna - OLED TV .

SDman

Banned
Jeśli te pokazy, porównania są tak wiarygodne jak to:
http://www.hdtv.com.pl/forum/1584548-post10.html
to można się zastanowić, jak można topowy
OLED zestawić ze średniakiem LCD ?
Proponuję obecne OLED LG A1, B1, zestawić z Q90T, Q95T w normalnym pokoju.
Gdyby nie przejmować się wypaleniem ekranu i najlepiej mieć dedykowany ciemny pokój kinowy, to można brać pod uwagę OLED.
Dla zwykłego pokoju i korzystania z TV na co dzień i w dzień jak leci bez przejmowania się czy już zmienić kanał czy włączyć zoom dla pozbycia się pasków to LCD jest słusznym wyborem.
Topowe LCD mogą -ba wygrają z niszowymi OLED`ami.

wysio

Member
Bez reklam
Czesc.

Mam Sony 65XH9005, pomimo malycej ilostrocie sfer wygaszania - 32, to czern jest super, naprawde! Mam stara plazme panasa i sony zjada go na sniadanie. Osobiscie polecam
Tak z ciekawości, do którego modelu plazmy Panasonica masz porównanie? Akurat miałem niektórymi kiedyś do czynienia, więc będę miał jakieś odzwierciedlenie...

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Różnica czasu technologiczna już wystarczy za argument.Pięć lat różnicy to wieczność.

wysio

Member
Bez reklam
koki, a miałeś do czynienia z Hisense 65U8QF? Podobno to petarda w tej cenie. 180 stref, niespotykana w tej cenie jasność i kontrast.... Trochę się już napaliłem na ten telewizor...

Do góry