55" 4k(?) dla rodziców, 4000(dopłata 200-300 jeśli warto)

DrWredman

Active member
Ja nigdy nie interesowałem sie rodzajem matrycy przy wyborze TV.
Eizo mam do pracy i jest bezkonkurencyjny w grafice. Wczesniej miałem NECa tez z matrycą IPS. Obecne matryce są dużo lepsze niż kiedyś. Kiki dobrze gada.

nomnom

New member
Jak 50 cali to bierz Panasonica 50DS630e. Tani i dobry.
Jak koniecznie chcesz te marketingowe 4K to wtedy Panas Dx750 bedzie dobrym wyborem...

Choc oczywiscie zaden z nich startu do OLED LG 910v nie ma. Ten to klasa wyzej w jakosci obrazu. Zakrzywienie ma minimalne za to katy widzenia dostajesz rewelacyjne, super czern, dobra jakosc ruchu i do tego mega dobra cena 5,4k pln i 50% zwrotunza XBox One S czyli jak go sprzedasz to TV wyjdzie 4,8 tys pln...Best Buy !

Jestem w rtv euro agd i właśnie się okazało że xbox za pol ceny dopiero od modelu 4k...

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Bo zakup 4K jest i tak lepszym rozwiązaniem.
Przy Panasonic i tak nie wiadomo co FireFoxem.
Android w SOny i Philipsach daje nieporównywalnie większe możliwości .

nomnom

New member
Jestem w Euro i zastanawiam się nad 55xd8599, takze polecony przez sprzedawce, jedyny sensowny wybór. Kusi żeby wziąć oleda 55eg910v ale ile on pożyje zanim matryca zacznie sie wypalać ?
No i czy warto 4k skoro tylko kablówka

nomnom

New member
Był również Samsung 55KS7000 ale postanowiłem wstrzymać się z decyzją, nie chciałem wybierać na gorąco i w ograniczonym asortymencie. Dogadałem się ze sprzedawcą, że przyjdę po świętach i sprowadzi mi Panasa 750/780 do obejrzenia bo nie ukrywam, że jestem strasznie ciekaw tego modelu (tak przy okazji to którego sprawdzić, 750 czy 780 ?)
Chciałbym Wam podziękować bo już wiem w co celować.
Wesołych Świąt!

Do góry