55" 100 Hz mam ok 3500 zł

Leonidas123

New member
Wiesz jeśli masz możliwości to też bym wybierał, 60 " mi się nie mieścił a kd 55xf9005 to ponad tysiąc dopłaty. Na mnie wrażenie zrobił Sony af9 i tak można bez końca...
Na xf8505 przez dwa dni obejrzałem mecz ligi angielskiej film na netfixie,kilka bajek z dziećmi i TVP info i bez zastrzeżeń. Wiadomo jeśli ktoś szuka mankamentów to znajdzie, a dokładać można bez końca

witek_p

New member
Tak zdaję sobie sprawę. Jednak mam wrażenie że IPS mnie zamęczy szarością, ja w 90% filmy/ seriale oglądam wieczorem/ nocą i raczej w ciemnym pomieszczeniu. Do tego trochę standardowej TV a zauważyłem że chyba wszystkie soniaki (FX83/FX85/FX90) lepiej skalują gorszy sygnał (SD) - takie mam wrażenie po oględzinach w 3 sklepach. Też wolał bym wydać 3,7 a nie 4,7 tyś.

irzi

Member
Z zakupem nowego telewizora miałem się wstrzymać do nowego roku ale dziś nie wytrzymałem i pojechałem po Samsunga nu80 którego tu niektórzy polecili i przeczytałem o nim wiele dobrego :cool:W sklepie stał obok Sony xf85 i niestety moim skromnym zdaniem się do niego nie umywa :lol: Małżonka której w tej kwesti wszystko jedno bez wahania wskazała na Sony :blagam:
Jakość wykonania zdecydowanie dla Sony, Samsung jest chyba klejony nie skręcany stąd te trzaski o których piszą użytkownicy.
Jakość obrazu na sklepowej pułce w samsungu wyglądała strasznie nienaturalnie,pewnie to kwestia ustawień.
Jednak do domu wróciliśmy z Sony 55xf8505,była jeszcze wersja ze srebrna ramka ale nie przypaśiła.
Czy to dobry zakup to wyjdzie w praniu, na razie po podłączeniu jak na telewizor za nie całe 3500 zł robi robotę i ma efekt Wow.
Rabat sodexo obowiązuje w sklepie stacjonarnym na wszystkie nawet przecenione telewizory ale nie łączy się z innymi promocjami.
Czyli te 3500zl to już po rabacie Sodexo ? Dobrze wiedzieć ze rabat wchodzi. Hmm ale przeceniony telewizor to nie jest ta inna promocja ?

tomulus

New member
Tak zdaję sobie sprawę. Jednak mam wrażenie że IPS mnie zamęczy szarością, ja w 90% filmy/ seriale oglądam wieczorem/ nocą i raczej w ciemnym pomieszczeniu. Do tego trochę standardowej TV a zauważyłem że chyba wszystkie soniaki (FX83/FX85/FX90) lepiej skalują gorszy sygnał (SD) - takie mam wrażenie po oględzinach w 3 sklepach. Też wolał bym wydać 3,7 a nie 4,7 tyś.

Oceń sobie lg 55sk8500, po Świętach cena powinna wrócić do 3999zł lub jeszcze potanieje, chyba ze sk9500 zbliży się do 4tys.

Leonidas123

New member
Czyli te 3500zl to już po rabacie Sodexo ? Dobrze wiedzieć ze rabat wchodzi. Hmm ale przeceniony telewizor to nie jest ta inna promocja ?
Cena telewizora 3799 -10% = 3419 zł tyle zapłaciłem.
Trzeba mieć taki kuponik sodexo na -10% rtv i pokazać go sprzedawcy on obniży cenę zanim pójdziesz do kasy.

Jak masz możliwości do dokładaj dla mnie akurat matryca Va nie była priorytetem.

Ostatnia edycja:
Do góry