Ustawiłem biel zgodnie z rtings. Dałem ustawienia czerni na średnie, kontrast lekko podbiłem i kolory bardzo ok. Ale szumy znaczne, ziarno na drugim planie. Skalowanie mnie nie zadolowilo. Samsung lepiej, ale znów kolory gorsze i te fiolety. W sony absolutny ich brak. Tylko te ziarno...
Ale
W opcjach źródła wejścia można ustawić na stałe hdr. Dałem hlg i... Magia. Kolory nie dość że lepsze to i obraz się wyczyścił. Normalnie bajka.
Żona od razu stwierdziła, że obraz już po wyjęciu z pudła najlepszy ze wszystkich jakie były do tej pory. Na wprost to teraz przyznam, że lepiej jak na x20 Panasonica. Duży, gładki a zarazem wyraźny obraz o dobrych kątach. Ruch bardzo ok, ale niekiedy brakuje. Samsung robił to lepiej.
Z Netflix sprawdziłem 368dni i totalna kasza. Masakra. Ale inny materiał super.
Obraz na ips zupełnie inny niż na lcd. Bardziej plastyczny. Mnie i żonie odpowiada. Głupek byłem, że nie wziąłem za 2500zl

To tak powiedzmy takie kilkugodzinne odczucie.
Kwestia dźwięku to oddzielny temat. Jest cały korektor z suwaczkami, dodatkowe bajery itp. Na razie i tak jest na tyle dobrze, że nie potrzebuje nic podpinać.
Zdjęć nie dam, bo aparat głupoty pokazuje. Ja widzę czerń a na aparacie niebiesko.
Do zaciemnionych seansów raczej się nie nadaje. Brak strefowego wygaszania daje się we znaki. Ale kto patrzy po rogach, jak akcja dzieje się w centrum ekranu?
Eleven i F1 oraz piłka. Najlepsze do tej pory co miałem w domu. Bardzo przyjemnie i lepiej niż na samsungu. Nie widziałem żadnych anomali. Trawę widać, piłkarz wyraźny. Bolidy F1 również. Nie wpatruję się, bo jeszcze coś znajdę

No i kolory ok.
Horizon nie działa z pilotem sony, ale znów na pilocie z horizona nie działa głośność

na dniach sprawdzę jak z ci+
Aha, w ciemnych scenach jest dla mnie bardzo od. Dzieki temu, że czarne nie da to widać detale. A że i tak oglądam ramówkę tv to i materiał 4k nie jest. Jak dla mnie na wprost jest bardzo ok. Jak damy czerń na maksa to jest nawet dla mnie za czarno.

oczywiście przy jakimś źródle światła. Ogólnie - na razie zostaje, czekamy głównie czy coś się z systemem stanie
Dobrze się ogląda go w dzień. Jasny, kolory żywe, dobre katy. Do salonu z aneksem jest wystarczający. Czerń ucieka w rogach w szarość, ale kolory zostają. Nie ma co Porównywać z Panasonic czy Samsung. Ten sony jak dla mnie na tę chwilę zdeklasował to, co mailem w domu.