No wiec kupilem tego LG w sklepie internetowym.
Na zamowieniu bylo napisane ze wazy 50 kg, a kurierzy dostarczaja paczki do 30 kg wiec najpierw kurier zapukal zebym go sobie sam zabral do domu z jego samochodu
Oczywiscie mi pomogl no i dzieki temu moglem zobaczyc w jakiej pozycji jechal. Na szczescie podrozowal na stojaco z inna 50 calowa plazma. Od razu dodam, ze karton jest strasznie wielki (132x80x24 cm) wiec nie ma mowy zeby jedna osoba byla go w stanie podniesc. Jako, ze tv jechal pare godzin na mrozie wiec postal spokojnie w pokoju do nastepnego dnia.
Odpalilem go wieczorem, podlaczylem antene, wyszukal mi kanaly dvb-t. No i tu musze przyznac, ze rewelacji na tych kanalach nie ma. Obraz jest sredni ale to oczywsita sprawa i wiedzialem, ze tak bedzie. Dekoder od telewizji n mam w innym pokoju wiec nie mialem okazji zobaczyc jak wygladaja kanaly tv z cyfrowego dekodera. Sprawdze to dopiero jak kupie kabel hdmi 10m gdyz nie chce mi sie odlaczac dekodera i nosic go z pokoju do pokoju.
Pozniej przetestowalem jak dziala ten tv podlaczone do ps3.No i tu musze szczerze przyznac, ze jest rewelacja. Obraz zyleta, nie ma sie naprawde czego przyczepic. Od razu dodam, ze nie ma input laga (przynajmniej ja nie odnotowalem), gierki od razu reaguja na ruch kontrolera, sprawdzane nawet podczas gry w sieci.
Troche czasu zajmuje dopasowanie obrazu do wlasnych upodoban, glownie z powodu rozbudowanego menu w tym zakresie. Korzystalem z ustawien z tego forum podawanych w innym temacie, troche je modyfikujac.
Sprawdzalem rowniez lewy dolny naroznik i u mnie nie ma znanego z innego tematu problemu, zarowno na jasnym jak i ciemnym tle.
Pilot jest i dzwiek tez jest
no i to tyle co moge napisac odnosnie tych dwoch rzeczy.
Generalnie za ta cene naprawde trudno sie do czegos przyczepic w kwestii wyswietlanego obrazu. Mi brakuje jeszcze jednego gniazda HDMI i ogolnie obudowa strasznie przyciaga kurz.