Czyli do odleglosci 2,5m lepiej wziac 42pt353, a nie 50pv350?
Witam. Czy ktoś spotkał się z problemem automatycznego przyciemniania obrazu przy duzej ilości bieli na ekranie? Ja np kiedy włączam stronę www - np onet.pl na pełnym ekranie to biały robi się szary. Jednak w miarę jak zmniejszam okienko www to biel robi sie coraz bielsza- o co chodzi? czy to jakiś system oszczędzania energii w związku z tym, że biały ciągnie jej najwięcej? da się to wyłączyć? czy moze to wada mojego tv? moj tv to pv350
Ps. Co do samego obrazu to nie martw się. Można tak wszystko ustawić, że obraz będzie wspaniały - bo te fabryczne tryby są do niczego- , tylko trzeba umieć to zrobić. Ja póki co eksperymentuje i nie doszedłem jeszcze do perfekcji.
Z tego co się orientuje, to oprócz czujnika zewnętrznego oświetlenia, nic więcej nie ma. W ciemnym pomieszczeniu może być coś takiego, że czym więcej bieli na ekranie, tym większa poświata i czujnik wtedy może dokonywać delikatnej korekty. Ale u Ciebie to chyba co innego... Na każdym profilu ustawień obrazu tak jest?
Ps. Co do samego obrazu to nie martw się. Można tak wszystko ustawić, że obraz będzie wspaniały - bo te fabryczne tryby są do niczego- , tylko trzeba umieć to zrobić. Ja póki co eksperymentuje i nie doszedłem jeszcze do perfekcji.
Witam
Przeczytalem wszystko i chcialem dopytac co z tym smużeniem w grach czy rowniez wystepuje?
Jest jedna rzecz, która mnie niepokoi. Zauważyłem na matrycy 1 święcący piksel. Nie świeci on cały czas, a podczas odtwarzania kolorów czerwonych, różowych, pomarańczowych. Czy ta wada nadaje się na reklamację? Piksel ten widać tylko z bliskiej odległości, podczas oglądania filmu z 2-3m nie da się go zwyczajnie zauważyć dopiero z około 1m-1,5m skupiając się na obszarze występowania tego problemu można go zauważyć. Jak wspomniałem musi być wyświetlana odpowiednia paleta barw
Jeśli puszczasz obraz z komputera, ustaw największą możliwą częstotliwość odświeżania na karcie graficznej. Pewnie będzie to 50-60 hz. W ustawieniach obrazu telewizora powyłączaj wszelkie filtry typu wygładzanie krawędzi itp. One właśnie powodują taki niemiły efekt. U mnie na tym telewizorze obraz z komputera jest super.
Hej ludzie. Jak w tym LG PV350 uzyskać płynność na filmach? Bo szczerze to jest to tragedia jednym słowem. Kolory wszystko pięknie, ale przy ruchu kamery to wzroku nie można skupić na żadnym detalu - dramat po prostu. Da sie to jakoś ustawic? Używam go podłączonego do kompa i nie wiem jakie odświeżanie ustawić? 60Hz, 50Hz? Czy może jakimś programem da się to "dopłynnić"? Help jeżeli ktoś wie jak na lcd u kolegi - c650 samsunga - wszystko chodzi płynnie, a ta cholerna plazma normalnie mnie do szału doprowadza...