50LF652v vs 48H6400

gzandar

New member
Witam , dziś mam odbierać LG 50LF652V za 2470 PLN ale wypatrzyłem jeszcze 48H64000 za 2499 PLN i się zastanawiam.

1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 25 mkw
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 3,5 m (1,5 m podczas grania - głównie wyścigi na kierownicy...)
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 1-4
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? ok 15 stopni max 45.
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? LG stać , Samsung wisieć (za mała szafka)
6.Jak słońce świeci w pokoju ? telewizor stoi przy oknie balkonowym , brak okien z tyłu i boku
7.Jaki masz obecnie telewizor ? Plazme Panasonic tx-p42st30
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? Fajnie gdyby był tuner DVB-S + CI do cyfrowego polsatu ,ale nie koniecznie
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? antena satelitarna + cyfrowy polsat
10.Jakie urządzenia ? PC do gier
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? ok. 2-4
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? jest mi to obojętne
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? filmy , sport F1 , kolarstwo
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? tak
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? tak, 1-2
16.Preferencje co do marki ? brak
17.Preferencje co do wielkości ? 48-55 cali
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? jakość wykonania, słaba jakość obrazu, brak płynności, wysoki input lag
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? wieczorami przy zapalonym świetle lub lampą led za telewizorem
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 3.000,00 pln
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? nie interesuje mnie całkowicie 3D

Ostatnia edycja:

gzandar

New member
Po obejrzeniu na żywo 48h6400 kupiłem jednak 50lf652v głównie ze względu na to ze dużo bardziej podobało mi się wykonanie telewizora (metalowa ramka) 2 cale więcej i tuner sat. Czerń na pewno lepsza w H6400 ale teraz siedzę z lg po ciemku i mnie nie boli zbytnio , gorsze są refleksy od lamp na błyszczącej matrycy lg także trzeba uważać gdzie planuje go stawiać względem źródła światła... puki co jestem zadowolony :)

Do góry