~50 cali do 3000 zł, głównie Netflix i filmy

aukcjer

New member
1. Odległość od ekranu? - 2,15 m
2. Jak słońce świeci w pokoju? - z lewej strony po południu, ale mam rolety zewnętrzne
3. Jak duży jest pokój? - 20 m2
4. Ile osób zasiada przed telewizorem? - 1-2
5. Preferowana technologia? - LCD
6. Jaki masz obecnie telewizor? - nie mam
7. Jakie programy najczęściej oglądasz? - Netflix, Filmy z komputera
8. Oglądasz w dzień czy wieczorem? - wieczorem
9. Wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez? - zazwyczaj przy świetle
10. Matryca błyszcząca czy matowa? - nie ma znaczenia
11. Preferowana wielkość telewizora? - 46"-52" (tak sądzę ze względu na odległość od tv)
12. Preferowana marka? - Sony, ale jestem otwarty na inne propozycje
13. Czego nie lubisz w telewizorach? - aplikacji, które wolno działają, nierównego podświetlenia
14. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? - Netflix z internetu
15. Jakie urządzenia będą podłączone? - możliwe, że PS4 w przyszłości
16. Ile % do telewizji, a ile % do innych urządzeń? - 90% Netflix, 10% filmy z internetu
17. Siedzicie na wprost telewizora czy również z kątów bocznych? - na wprost
18. Czy ważne jest wifi? - tak
19. Czy będziesz korzystać z widgetów? - nie wiem
20. Czy chcesz korzystać z VOD? - tak, z Netflix
21. Czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami? - tak
22. Ma mieć 3D? - nie
23. Ma mieć slot na karty SD ? - nie musi
24. Ma mieć tuner DVB-S? - nie musi
25. Jakimi złączami i co chcesz podłączyć? - 2 x HDMI (w TV raczej nie ma DisplayPort), usb, LAN . PC, dekoder, dysk sieciowy, router
26. Ma stać czy wisieć? - raczej stać
27. Rozdzielczość: Full HD
28. Na czym najbardziej Ci zależy: Jakość obrazu , płynne działanie i łatwa obsługa aplikacji (Netflix, YouTube), w przyszłości mogę chcieć go używać do gier (PS4)
29. Ile godzin dziennie ma grać telewizor: 1 - 4 h
30. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup: 3000 zł

Ostatnia edycja:

Howard1

New member
Też szukam 50" do tej kwoty i po przewertowaniu wielu testów, różnych opinii zdecydowałem się na Philipsa 49PUS6561 i na dniach jadę go kupić. Jest niestety na androidzie i w grę wchodzą czasami zawiechy ale akurat w tym zakresie cen w tym roku jest bardzo słabo z wcześniejszych lat fajne TV jak LG 50LF652V albo Sony KDL-50W755C rozeszły się i zostały już tylko pojedyncze sztuki w sklepach i to te powystawowe niestety. Dlatego ten Philips to według mnie jedyne sensowne rozwiązanie.
Ogarnij sobie go w internecie ale koniecznie jedź też do sklepu i obejrzyj go na żywo jak chodzi i czy będzie Ci pasować najlepiej na pendrivie weź sobie jakieś próbki w HD, 4K najlepiej jakiś mecz, coś z kanałów info(chodzi głównie o ten pasek na dole jak będzie wyraźny) właśnie przed zakupem taki test sobie przeprowadzę i jak będzie OK to biorę.
Jeszcze ostatnia rzecz to clouding ale to w każdym egzemplarzu będzie inaczej w jednym mocniejszy w innym mniejszy i od Ciebie zależy czy będzie Ci to przeszkadzało czy nie.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Android będzie miał update do 6,0 - więc nie nie masz co obawiać.
Jeśli zakup na dłużej niż na 3-4 lata to tylko model 4K , 100Hz, HDR, VP9.
Wskazanie na Philipsa 49PUS6561 z Androidem, ambilightem.

aukcjer

New member
Zdecydowałem się na Panasonic TX-50DS630E. Póki co testuję. Najlepszym z dostępnych trybów obrazu wydaje się być "Prawdziwe Kino".

Zdecydowałem się na Panasonic TX-50DS630E. Póki co testuję. Najlepszym z dostępnych trybów obrazu wydaje się być "Prawdziwe Kino".

Mój tez na tym ustawieniu pracuje u rodziców.
Nic więcej nie grzebałem - w tym ustawieniu nawet w dzień jest akceptowalnie, choc to raczej ustawienie pod wieczorne oglądanie.

Caparzo

New member
Bez reklam
na filmach ustawienie ok, choć ja zwiększyłem podświetlenie. Na innych programach czy grze, nie nadaje sie ten tryb

Do góry