50" - 55" do 3500 zł

Czeski_film

New member
Cześć,
Szukam telewizora w przedziale od 50 do 55 cali do max 3500 zł.
Telewizor będzie dla teścia - wprawdzie nie ma on jakichś wygórowanych wymagań, ale chciałbym, żeby po przygodzie z jego starym LCD, mógł teraz powiedzieć "WOW".
Telewizor będzie w odległości około 3-4 metrów od oczu (w zależności od miejsca siedzenia).
Światło pada z bocznego (południowego) okna, więc trochę zależy mi na tym, żeby za bardzo nie odbijał słońca.
Co do miejsca ustawienia, będzie on zarówno na wprost (podczas zalegania na kanapie), ja i lekko po skosie (fotel).
Teść spędza przed telewizorem raczej więcej, niż mniej czasu, więc dałbym mu nawet do 8-10 godzin dziennie.
Ponieważ chłop jest kibicem (niemal) wszystkiego, rodzaj oglądanych treści jak najbardziej można uznać jako sport (do tego filmy, wiadomości, seriale, przyrodnicze).
Kompletnie nie zależy mi na funkcjach smart, ale na pewno na jakości obrazu i kątach widzenia.
Co do miejsca ustawienia - komoda (na nóżkach).
Ponieważ z racji ceny OLED raczej nie wejdzie w grę, zastanawiam się nad tymi modelami (chyba, że są jeszcze jakieś inne - lepsze):
  • LG 55QNED87T6B 55
  • SHARP 55FQ8EG 55
  • TCL 55MQLED85 55
Pomożecie?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Masz dużą odległość.
Jeśli mieści się to dobrze pomyśl czy nie brać 65"
Jeśli choć trochę wow - to mini led potrzebny - czyli 55mled85"
Ma wszystko co potrzeba

Kiedy planują zakup ?

Czeski_film

New member
Masz dużą odległość.
Jeśli mieści się to dobrze pomyśl czy nie brać 65"
Jeśli choć trochę wow - to mini led potrzebny - czyli 55mled85"
Ma wszystko co potrzeba

Kiedy planują zakup ?
Zakup planują jak najszybciej... w sumie czekają, aż im coś podpowiem.
Osobiście nie jestem przekonany do Samsunga, ale ten 55QNED863RE wygląda ciekawie (tylko trochę ponad budżet).

IPS są gorszymi matrcami. Lepiej kupic coś co ma VA.

Jak chcesz coś kupić dobrego to kup 55 cali TCLC805/809 to jest juz miniled i można go mieć w okolicach ok 3 300 zł.

Osobiście kupiłbym 65 cali bo to zakup na lata ( koszt ok 4 tys )

Może kiki będzie miał lepsze ceny na te TCL.

Czeski_film

New member
IPS są gorszymi matrcami. Lepiej kupic coś co ma VA.

Jak chcesz coś kupić dobrego to kup 55 cali TCLC805/809 to jest juz miniled i można go mieć w okolicach ok 3 300 zł.

Osobiście kupiłbym 65 cali bo to zakup na lata ( koszt ok 4 tys )

Może kiki będzie miał lepsze ceny na te TCL.
No to teraz sam już nie wiem... jedni polecają IPS, inni nie (chyba nie ma tu jednego dobrego rozwiązania)...
Na razie (również z racji sympatii mojego teścia do marki) chyba najbliżej mi jednak do LG - tylko zastanawiam się, który model?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
I jedne i drugie są dobre - pyta nie do jakich warunków.
Ale technologia wymieniona min i led , czy;li 55C805 Przyniesie więcej radości co do jakości obrazu.
Masz już za 3199 zł z pakietem gratisów dodatkowo o wartości 500 zł .
To duża [przewaga różnicy jakości i bardzo duża różnica możliwości na korzyść tego mini leda.

Czeski_film

New member
I jedne i drugie są dobre - pyta nie do jakich warunków.
Ale technologia wymieniona min i led , czy;li 55C805 Przyniesie więcej radości co do jakości obrazu.
Masz już za 3199 zł z pakietem gratisów dodatkowo o wartości 500 zł .
To duża [przewaga różnicy jakości i bardzo duża różnica możliwości na korzyść tego mini leda.
To mnie przekonuje...
A podpowiesz, jak dokonać takiego zakupu i co to za pakiet gratisów?
Na razie nie bardzo się orientuję, ale brzmi ciekawie...

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Napisz proszę na PW.
Pakiet jak zawsze :
  • Kalibracja
  • Wtyczki
  • Sprawdzenie
  • Aktualizacja
  • Dostawa.

Do góry