49XD8077 - popup informacyjny na źródłach HDMI

Duril

New member
Cześć,
jestem posiadaczem TV Sony 49XD8077 i mam bardzo irytujacy problem. Przeglądając zagraniczne fora, nie tylko ja, ale chciałem się Was zapytać czy macie ten sam przypadek i czy komuś udało się coś z tym zrobić.

Przy korzystaniu ze złącz HDMI (PS4, PC) w losowych momentach pojawia sie popup na górze ekranu informujacy o źródle, rozdzielczości i godzinie. Tak, jakby TV otrzymywał informację o zmianie rozdzielczości. Takie samo zachowanie jest, gdy włącza sie np. tryb HDR.

- występuje na HDMI 1, 2, 3 na PS4 i PC. Nie widziałem tego na dekoderze NC+
- występuje na różnych kablach HDMI, wszystkie High Speed
- zmiana enhanced dla HDMI 2 i 3 nic nie zmienia
- nie występuje na aplikacjach wbudowanych

wygląda że wraz ze wzrostem ilości danych przesyłanych przez kabel do HDMI (NC+ 1080i, PS4 1080p, PC 2160p) problem sie nasila.

Raportuja to ludzie z wielu miejsc i wielu forow zagranicznych.

Ktoś coś?

Duril

New member
Nie widzę opcji edytowania coś, więc muszę odpowiedzieć. Poczytałem trochę internet i problem dotyczy nie tylko XD80. Zgłaszają go właściciele ZD9, XD94, XD93, XD75. Nikt z Was nie obserwuje takiego problemu?

juzeg76

Member
Nie widzę opcji edytowania coś, więc muszę odpowiedzieć. Poczytałem trochę internet i problem dotyczy nie tylko XD80. Zgłaszają go właściciele ZD9, XD94, XD93, XD75. Nikt z Was nie obserwuje takiego problemu?

Witam
mam model 49wd757 i mam podobny problem a moze i jest to to samo
otoz kazda zmiana programu na dekoderze Horizon powoduje ze wyskakuje gorna belka ,wlaczenie przewijania nagranych programow lub przy cofaniu tv na zywo rowniez
Zauwazylem rowniez ze np gdy leca reklamy na National Geografic wszystko jest ok natomiast po zakonczeniu bloku reklamowego gdy wchodzi konkretny program rowniez wyskakuje ta belka . Jakby dekoder wysylal jakas informacje do tv . Wczesniej na tym dekoderze te same kable itd mialem podpiety tv samsung 46d5500 i tam nigdy to nie wytepowalo .

Wyglada to tak jak na filmiku ktory nagralem , czy jest jakas szansa wylaczyc to ustrojstwo albo nawet cale menu ekranowe aby tylko to nie wystepowalo ???

https://www.dropbox.com/s/tttcfz4t8a6vk1w/20170417_053223.mp4?dl=0

moze ktos cos poradzi ????

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Napisz proszę na PW , dostaniesz kontakt do kolegi sprawdzi i powie co i jak.
Osobiście tego nie sprawdzałem ale tuż się przyjrzę jutro.

Do góry