49 cali z dobrym "Smartem"

kamtzu

New member
Od 10 lat nie ma TV w domu ;)
Poradźcie jaki 49-50'' z dobrym "Smartem" i prostą obsługą do domowej rozrywki. Żeby Netflix, YouTube itp. działały szybko, bez zacinania, wylogowywania, gubienia wifi. Żeby żona mogła sama szybko sparować telefon/laptopa i obejrzeć zdjęcia, itp. Mile widziana możliwość podłączenia myszki i klawiatury. Chciałbym żeby wszystko chodziło płynnie przez min 5 lat a nie do pierwszej aktualizacji.

NIE gram w gry
NIE oglądam sportu
NIE zależy mi na dobrym dźwięku (będzie soundbar)

Najlepiej do 2500zł. Moje preferencje to SONY z Androidem ale nie wiem czy z tym budżetem nie szukać czegoś innego? Mogę poczekać na black friday ;)

Petru23

Banned
Dowolny tv i oddzielny mediabox. W tym budżecie android to żadna zaleta.
W sony xg80 (bo na więcej budżet nie pozwala) ludzie psioczą na retarty, zwiechy itp, jak większości tv z androidem.

We wskazanym panasie smart działa ok, ale nie ma HBO i kilku innych. Miałem ten TV, mogę jak najbardziej polecić ale... Przed zakupem czytałem wiele info o nim i zgłaszane były problemy z zielonymi pixelami, nawet tu na forum. Mnie w nowym egz też się pojawił i oddałem nie czekając na pojawienie się kolejnych.
Uznaje to za dosyć wysokie ryzyko wystąpienia tej wady w innych egz.

Zamiast gx8 możesz zobaczyć hx580. Nowy model, ze smartem takim samym ale inna matryca, także może być wolna od pixeli zielonych. Ale również ma VA, DV i HDR. I kosztuje 1900-2100pln w euro czy MM jak i na allegro nawet taniej. Na papierku zapowiada się bdb i dam czekam na finalizację anulowania GX aby sobie go zamówić.

Ostatnia edycja:

SLAV7

New member
Bez reklam
Zaczekałbym do BLACK FRIDAY i zapolowal na SONY 49XH8505 lub LG 49NANO863. Ewentualnie SONY 49XH8096.

kamtzu

New member
Dowolny tv i oddzielny mediabox. W tym budżecie android to żadna zaleta.

Też o tym myślałem ale jeśli się da to chce mieć all in one. Jeden pilot, jedno urządzenie. Żebym nie musiał tłumaczyć rodzinie jak włączyć Youtuba. Pytanie czy jest sens dopłacać prawie tysiaka do androida? Fajnie by było żeby chociaż 3-4 lata to pochodziło płynnie a potem mogę dokupić jakiegoś MiBoxa.
A przy okazji pytanie - czy obecne telewizory pozwalają na słuchanie muzyki z wyłączonym ekranem? Chciałbym na TV odpalić np. radio internetowe/Spotify/Youtube Music a następnie wyłączyć ekran.

kamtzu

New member
Zaczekałbym do BLACK FRIDAY i zapolowal na SONY 49XH8505 lub LG 49NANO863. Ewentualnie SONY 49XH8096.

Nie ukrywam że najbardziej podobają mi się soniacze. Te dwa modele różnią się tylko odświeżaniem? Sportu nie oglądam więc wystarczyłby chyba ten tańszy 49XH8096. Obecnie kosztuje 2999 więc może w black friday jest na szansa. Ale opinii o nim jak na lekarstwo na razie.

kamtzu

New member
Nie ukrywam że najbardziej podobają mi się soniacze. Te dwa modele różnią się tylko odświeżaniem? Sportu nie oglądam więc wystarczyłby chyba ten tańszy 49XH8096. Obecnie kosztuje 2999 więc może w black friday jest na szansa. Ale opinii o nim jak na lekarstwo na razie.

oo wskoczyła dziś promocja na 49XH8096 2799zł i jeszcze raty 0%, to chyba już nie będę czekał do black friday :D

Do góry