48H6700 - ustawienia

Pastusiak

New member
Alternatywne ustawienia dla 48H6700

Picture Mode: Movie
Backlight: 11
Contrast: 95
Brightness: 45
Sharpness: 0
Colour: 50
Tint: G50/R50
Picture Size
Picture Size: Screen Fit
Advanced Settings
Dynamic Contrast: Off
Black Tone: Off
Flesh Tone: 0
RGB Only Mode: Off
Colour Space: Custom (Red - R48, G3, B9; Green - R21, G50, B0; Blue - R9, G13, B51; Yellow - R50, G 49, B10; Cyan - R18, G51, B50; Magenta - R47, G6, B49)
White Balance 2-Point: Red Offset +2, Green Offset 0, Blue Offset +2, Red Gain 0, Green Gain -6, Blue Gain +7
Gamma: -2
Expert Pattern: Off
Motion Lighting: Off
Picture Options
Colour Tone: Warm2
Digital Clean View: Off
MPEG Noise Filter: Off
HDMI Black Level: Low (If applicable)
Film Mode: Auto2 (If applicable)
Motion Plus: Off
Black Optimiser : Low
No panie tdx, przyznac musze, ze tymi ustawieniami wstrzymales moj proces reklamacji ;) mam wprawdzie 6400 ale ustawienia poza optymalizacja czerni ktorej nie posiadam przyjely sie wysmienicie a bialy w koncu kest bialy w trybie film a nie kremowy. Jedna rzecz mi sie nie podoba tylko. Pomaranczowy kolor. Dziwny jest, logo orange jest takie bardziej brzoskwiniowe niz pomaranczowe tak samo jak logo tvp2 przy reklamach i w reklamie ING tlo tez brzoskwiniowe zamiast pomaranczowego. Cala reszta kapitalna. Jaki proponujesz manewr by zniwelowac ta brzoskwinie? Na prwno trzeba dokonac zmiany na jakims kolorze ale jakim? Czerwonym? Jesli tak to gdzie?(R?G?B?) jeśli uda mi sie to osiągnąć to TV zostaje, jak nie to serwis.. (W oczekiwaniu na lepszą matryce)

tdx

New member
Bez reklam
Nie strasz nie strasz :D

Jeśli ma iść w stronę pomarańczy to znaczy że potrzebujesz więcej składowej zielonej

Kacpero

New member
Ponawiam pytania:
Co muszę dokupić, że kartę NC+ załadować bezpośrednio do TV ?
Czy dekoder Philips DSR3201/91 obsługuje HD ?

tdx

New member
Bez reklam
to twoje to telewizja na kartę kodowana w systemie conax, to co ja podałem to Seca-MediaGuard jeżeli miałeś kiedyś cyfre+ i podpisałeś aneks/migracje do NC+ to będzie ta karta działała w tym module.

Do góry