rav10united
New member
Cześć. Niestety podczas awarii prądu w domu spalił mi się, już dosyć stary i zasłużony 32 calowy LCD. Nawet za jego życia myślałem o zmianie, a ten proces jedynie przyśpieszył. Przechodząc do meritum:
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 25m2.
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 3 - 3,5m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 1 (sporadycznie 2)
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? Wyłącznie na wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? Raczej będzie stać
6. Jak słońce świeci w pokoju? Za telewizorem w odległości 3 m okno dachowe, jednak mam rolety, które z reguły są przyłonięte jeśli planuje seans
7. Jaki masz obecnie telewizor? Nie mam
Wcześniej 32 cale LCD LG
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? Smart TV, 100Hz minimum, stosunkowo niski input lag i raczej VA
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? NC+
10. Jakie urządzenia? PS4 i czasem filmy z pendrive albo konsoli
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? 3-4 dziennie
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? Sam nie wiem
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? Piłka nożna i jeszcze raz piłka nożna. Do tego filmy
14. Czy zamierzasz serfować po internecie? Nie jest to priorytetem, bo obok stoi komputer, ale jak się da to mogę się pobawić
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? Zdecydowanie. 2 godziny dziennie około
16. Preferencje co do marki? Brak preferencji
17. Preferencje co do wielkości? 49-55
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? Smugi, rozmazania przy dynamicznych ruchach, białe plamy
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? Wieczór-noc
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? 3000 z groszami ewentualnie
21. Czy telewizor ma mieć 3D? Nie potrzebuję tej funkcji. Pewnie użyłbym raz z ciekawości i się znudził. Jak będzie to też no problem.
Jak wyżej pisałem TV używany będzie głównie do oglądania piłki nożnej i grania na konsoli. Do tego filmy wieczorową - nocną porą.
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 25m2.
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 3 - 3,5m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 1 (sporadycznie 2)
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? Wyłącznie na wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? Raczej będzie stać
6. Jak słońce świeci w pokoju? Za telewizorem w odległości 3 m okno dachowe, jednak mam rolety, które z reguły są przyłonięte jeśli planuje seans
7. Jaki masz obecnie telewizor? Nie mam
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? Smart TV, 100Hz minimum, stosunkowo niski input lag i raczej VA
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? NC+
10. Jakie urządzenia? PS4 i czasem filmy z pendrive albo konsoli
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? 3-4 dziennie
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? Sam nie wiem
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? Piłka nożna i jeszcze raz piłka nożna. Do tego filmy
14. Czy zamierzasz serfować po internecie? Nie jest to priorytetem, bo obok stoi komputer, ale jak się da to mogę się pobawić
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? Zdecydowanie. 2 godziny dziennie około
16. Preferencje co do marki? Brak preferencji
17. Preferencje co do wielkości? 49-55
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? Smugi, rozmazania przy dynamicznych ruchach, białe plamy
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? Wieczór-noc
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? 3000 z groszami ewentualnie
21. Czy telewizor ma mieć 3D? Nie potrzebuję tej funkcji. Pewnie użyłbym raz z ciekawości i się znudził. Jak będzie to też no problem.
Jak wyżej pisałem TV używany będzie głównie do oglądania piłki nożnej i grania na konsoli. Do tego filmy wieczorową - nocną porą.