48-55 cali ~ 3000 zł

rav10united

New member
Cześć. Niestety podczas awarii prądu w domu spalił mi się, już dosyć stary i zasłużony 32 calowy LCD. Nawet za jego życia myślałem o zmianie, a ten proces jedynie przyśpieszył. Przechodząc do meritum:

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 25m2.
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 3 - 3,5m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 1 (sporadycznie 2)
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? Wyłącznie na wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? Raczej będzie stać
6. Jak słońce świeci w pokoju? Za telewizorem w odległości 3 m okno dachowe, jednak mam rolety, które z reguły są przyłonięte jeśli planuje seans
7. Jaki masz obecnie telewizor? Nie mam :( Wcześniej 32 cale LCD LG
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? Smart TV, 100Hz minimum, stosunkowo niski input lag i raczej VA
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? NC+
10. Jakie urządzenia? PS4 i czasem filmy z pendrive albo konsoli
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? 3-4 dziennie
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? Sam nie wiem
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? Piłka nożna i jeszcze raz piłka nożna. Do tego filmy
14. Czy zamierzasz serfować po internecie? Nie jest to priorytetem, bo obok stoi komputer, ale jak się da to mogę się pobawić
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? Zdecydowanie. 2 godziny dziennie około
16. Preferencje co do marki? Brak preferencji
17. Preferencje co do wielkości? 49-55
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? Smugi, rozmazania przy dynamicznych ruchach, białe plamy
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? Wieczór-noc
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? 3000 z groszami ewentualnie
21. Czy telewizor ma mieć 3D? Nie potrzebuję tej funkcji. Pewnie użyłbym raz z ciekawości i się znudził. Jak będzie to też no problem.

Jak wyżej pisałem TV używany będzie głównie do oglądania piłki nożnej i grania na konsoli. Do tego filmy wieczorową - nocną porą.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Jeśli z groszami to Masz 49" LCD 4K , 100Hz , Android, Kodi, AMbilight, czyli 49PUS6561 z HDR.
Spełnia wszystko co napisałeś.
Z nowych na Samsunga, Panasonica czy Sony kasy nie wystarczy. Musisz mieć 1,5 tyś złotych więcej przy tych warunkach.

rav10united

New member
A te opinie o nich, że działanie zakrawa o kryminał? Wieszanie się, wyłączanie , nieustanne problemy z softem? Jest na to jakaś rada?

Jakieś alternatywy dla tego TV?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Nie dotyczy tych modeli.
W tej klasie to najlepsza zdecydowanie oferta.
Masz jeszcze kalibrację gratis.

rav10united

New member
A jeśli miałbym się zmieścić w kwocie 3000 zł, to którym modelom powinienem się przyjrzeć? Phillips wliczając ratalną prowizję to już prawie 4000 zł :|

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Masz modele 4K TCLa 58S7806 i 55S7906, Philips 55PUH6400
Modele FullHd 100Hz - Panasonic 55CS630, Philips 55PFT6510, LG55LF652

xR32x

New member
W necie znajdziesz jeszcze samsunga 55j6200 FHD nowy za 2600 ( opcja raty ) z wawy. ale odbior osobisty. Bo jak masz wydac 3000 to lepiej dolozyc i juz TCL U58S7806S brac za 3400 czy troche taniej od kikiego dla niebieskich :)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Tak, sprawdzi się - tylko będziesz żałował po miesiącu ze jednak nie brałeś większego .

xR32x

New member
Szkoda hajsu przeplacac za marke sony, obraz spoko ale o androidzie zapomnij i z opinii apki tez slabo smigaja. A moze LG 50LF652V cena 2200 ?

rav10united

New member
Patrząc na cenę i dostępność niemal wszędzie, najbardziej mnie przekonuje LG55LF652. Jest tańszy od Phillipsa który nadal mocno kusi i od TCL również. Uważacie to za dobry wybór? Obraz jakościowo da radę? To chyba IPS tak?

rav10united

New member
Z braku czasu i przez inne wydatki niestety nie zdecydowałem się na żaden zakup. Byłem zdecydowany na Lg, ale widzę że nie znajdę go już w sklepie... Jak sytuacja wygląda obecnie? Samsung J6300 Curved wydaje mi się ciekawą opcją.

rav10united

New member
Jedynie pod względem wizualnym, inaczej żadnych doświadczeń nie mam. To zakrzywione nie sprawdzają się zbyt dobrze? A co polecalibyscie od siebie? Z wyjątkiem Philipsa, bo o nim już wiem.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Masz bardzo dobre modele :
- TCL 55P6046 za 2850 zł
- Thomson 55US6406 za 3050 zł
- Philips 55PUH6101 za 2999 zł

rav10united

New member
Nie mogę znaleźć zbyt wielu informacji o tych TV. Gdybym mógł prosić o dane na temat input lagów, matrycy, Hz i dostępnych aplikacji na smarcie byłbym wdzięczny. Lub chociaż stronę na jakiej szukać, bo niestety display notifications nie znajduje Philipsa. Jeśli mielibyście wybierać to który z TV bralibyscie dla siebie​?

Do góry