48-50 cali do ~3000zł

Kiersik

New member
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? Dosyć małe
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 2,5-3m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 1
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? na wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Wisieć
6. Jak słońce świeci w pokoju? nie ma znaczenia, moge zasłonic rolety
7. Jaki masz obecnie telewizor? nie mam
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? Jak najlepszą jakość obrazu i stosunek jakości do ceny
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? Telewizja z UPC
10. Jakie urządzenia? Często będzie używany do komputera
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? 4-8
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? Obojętne
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? Filmy
14. Czy zamierzasz serfować po internecie? Telewizor bedzie podpięty do komputera, więc myślę, ze często za jego pomocą będe przeglądał internet
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? Tak, mam zamiar. Myślę, że jakieś 30%
16. Preferencje co do marki? Nie
17. Preferencje co do wielkości ? 48-50 cali
18. Co Cię denerwuje w telewizorach?
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? róznie
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? około 3000zł
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne? Obojętne

Zrobiłem małe poszukiwania i udało mi się dowiedzieć, że Samsung UE50H6400 jest całkiem dobrym TV w swojej cenie. Znalazłem też Sony KDL-50W755C który przekracza lekko mój zaplanowany budżet, ale opinie na temat obrazu dostaje całkiem niezłe, warto dopłacać? A może są jeszcze jakieś inne TV na które powinienem zwrócić uwage. O ile nie dostane laserów i innych bajerów to wolałbym nie przekraczać bariery 3000zł.

jacekcy

New member
Za Sony obraz, obraz i jeszcze raz obraz oraz dużo lepszy - znów -obraz w trybie sport.
Samsung ma lepszy smart i jest szybszy przy obsłudze pilotem i nieco lepiej się zbiera. Dla mnie przyjaźniejsze menu jest w samsungu. Jeśli kupisz Samsunga, to będziesz zadowolony, ale jak postawisz przy nim SONIAKa, to powinieneś widzieć różnicę.

To tylko moje zdanie. Każdy ma do niego prawo.

Ostatnia edycja:

Kiersik

New member
Chodziło mi o soniaka 50calowego, można go dorwać za okolo 3300zł. Z tym philipsem to mnie zaciekawiłeś, mógłbyś mi powiedzieć coś więcej na jego temat? Widzę, ze jest to nowy model i nie mogę nic o nim znaleźć. Jak wygląda w nim jakość obrazu i czy android działa w nim dosyć płynnie? Telewizorek będzie zawieszony na ścianie pod małym kątem, tzn będzie przechylony lekko w dół. Ambilight da w takim przypadku oczekiwany efekt, czy może ten bajer się popsuje z uwagi na to, że góra telewizora będzie lekko odchylona od ściany? A ostatnie pytanie to czy da się ambilight w tym modelu wyłączyć, bo średnio mi się widzi mieć dyskotekę cały czas w pokoju :].

agricola

New member
Chodziło mi o soniaka 50calowego, można go dorwać za okolo 3300zł. Z tym philipsem to mnie zaciekawiłeś, mógłbyś mi powiedzieć coś więcej na jego temat? Widzę, ze jest to nowy model i nie mogę nic o nim znaleźć. Jak wygląda w nim jakość obrazu i czy android działa w nim dosyć płynnie? Telewizorek będzie zawieszony na ścianie pod małym kątem, tzn będzie przechylony lekko w dół. Ambilight da w takim przypadku oczekiwany efekt, czy może ten bajer się popsuje z uwagi na to, że góra telewizora będzie lekko odchylona od ściany? A ostatnie pytanie to czy da się ambilight w tym modelu wyłączyć, bo średnio mi się widzi mieć dyskotekę cały czas w pokoju :].

Może ja odpowiem, posiadam TV z ambilightem. Ambilight oczywiście da się wyłączyć, a nawet dostosować światło do koloru ściany, jeśli masz inny niż biały, by poświata nie była przekłamana. Android działa na tym TV super, bawiłem się nim, żadnych zamuł tak jak na tanich smatfonach w zetafonie. Lekkie przechylenie raczej nie wpłynie na jakość poświaty, chociaż ja TV mam prosto. Ale to jest miękkie światło i nie nie powinno przeszkadzać, bo granica poświaty nie kończy się na ścianie w jednym konkretnym miejscu.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Też skończyłem test. Nic nie zamula. Świetnie działa Android, a KODI jeśli ktoś potrafi obsłużyć wtyczki, rewelacja.
Za 50" mieścisz się w klasie cenowej i czerń bardzo dobra!

agricola

New member
No i gwarantowaną aktualizację do wersji 6. Nie wiem jak stoi to u Sony. Sony na pewno na pierwszym miejscu musi zająć się niezbyt u wielu użytkowników dobrym działaniem tego Androida, którego już posiada.

Do góry