Na początku chciałbym się przywitać i od razu z góry podziękować za pomoc.
Poszukuje telewizora do małego pokoju, w którym spędzam większość czasu.
Zastanawiam się nad zakupem TV UHD (lepiej iść do przodu niż stać w miejscu
) w rozmiarze 47-50" lecz jeśli jest coś dobrego w tej cenie, w której szukam w 55" to bardzo chętnie skorzystam. Pytanie czy warto wybrać jakiś tańszy model 4k czy jednak pozostać i wybrać coś FHD. Moglibyście polecić jakieś modele, ewentualnie który z podanych przeze mnie byłby lepszy oraz czy warto któryś z nich kupić?
LG 49UF675V
PHILIPS 49PUS7909
LG 49UB820V
SONY KDL-50W755/6C
W tej chwili posiadam ok 3 letniego Philips'a 42PFL6007k/12 który kosztował mnie ponad 3500 zł. Obraz mi wystarcza lecz w tej chwili na tym telewizorze nie można nawet uruchomić aplikacji youtube ponieważ telewizor "się zawiesza" tzn wyłącza i włącza bądź aplikacja w ogóle się nie uruchamia.
Zależy mi głównie na jak najlepszej jakości obrazu.
Do telewizora będzie podłączony komputer ale będą jedynie oglądanie z niego filmy, z góry wykluczam granie w gry na TV.
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? ok. 3.5mx3.5m=12m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora?2.5-3m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 1-2
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? Na wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? Stać lecz nie wykluczam możliwości powieszenia
6. Jak słońce świeci w pokoju? Okna są na wprost telewizora ale jest to blok i mieszkanie na parterze więc swiatło "nie sięga" do matrycy TV oraz są zasłony rolety itp
7. Jaki masz obecnie telewizor? Philips 42PFL6007k/12
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? Zależy mi jedynie na smart tv, 3D nie musi być
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? Kablówka - VECTRA
10.Jakie urządzenia? Komputer stacjonarny + kino domowe
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? Tv oglądał głównie w nocy przed snem ok 3
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? Nie ma znaczenia
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? Sport, film, naukowe,
14. Czy zamierzasz serfować po internecie? Bardzo rzadko ale tak
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? Raczej wykluczam tak opcję
16. Preferencje co do marki? Brak
17. Preferencje co do wielkości? 47"-50"
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? opoznione reagowanie na pilota - czyli Philipsy
lecz ich nie wykluczam
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? Wieczorami
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? 2700 zł lecz jeśli będzie warto dopłacę do ok 3500 zł
21. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie, pasywne czy aktywne? Nie zależy mi na 3D
Jeśli są jakieś pytania oczywiście udzielę na nie odpowiedzi.
Poszukuje telewizora do małego pokoju, w którym spędzam większość czasu.
Zastanawiam się nad zakupem TV UHD (lepiej iść do przodu niż stać w miejscu
LG 49UF675V
PHILIPS 49PUS7909
LG 49UB820V
SONY KDL-50W755/6C
W tej chwili posiadam ok 3 letniego Philips'a 42PFL6007k/12 który kosztował mnie ponad 3500 zł. Obraz mi wystarcza lecz w tej chwili na tym telewizorze nie można nawet uruchomić aplikacji youtube ponieważ telewizor "się zawiesza" tzn wyłącza i włącza bądź aplikacja w ogóle się nie uruchamia.
Zależy mi głównie na jak najlepszej jakości obrazu.
Do telewizora będzie podłączony komputer ale będą jedynie oglądanie z niego filmy, z góry wykluczam granie w gry na TV.
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? ok. 3.5mx3.5m=12m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora?2.5-3m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 1-2
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? Na wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? Stać lecz nie wykluczam możliwości powieszenia
6. Jak słońce świeci w pokoju? Okna są na wprost telewizora ale jest to blok i mieszkanie na parterze więc swiatło "nie sięga" do matrycy TV oraz są zasłony rolety itp
7. Jaki masz obecnie telewizor? Philips 42PFL6007k/12
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? Zależy mi jedynie na smart tv, 3D nie musi być
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? Kablówka - VECTRA
10.Jakie urządzenia? Komputer stacjonarny + kino domowe
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? Tv oglądał głównie w nocy przed snem ok 3
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? Nie ma znaczenia
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? Sport, film, naukowe,
14. Czy zamierzasz serfować po internecie? Bardzo rzadko ale tak
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? Raczej wykluczam tak opcję
16. Preferencje co do marki? Brak
17. Preferencje co do wielkości? 47"-50"
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? opoznione reagowanie na pilota - czyli Philipsy
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? Wieczorami
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? 2700 zł lecz jeśli będzie warto dopłacę do ok 3500 zł
21. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie, pasywne czy aktywne? Nie zależy mi na 3D
Jeśli są jakieś pytania oczywiście udzielę na nie odpowiedzi.
Ostatnia edycja: