46PFL5007K Polskie znaki

elkukocz

New member
Czy w tym TV da się odtwarzać napisy z polskimi znakami ? Z tego co do tej pory próbowałem to niestety wyświetla tylko różnego typu krzaczki. Jeśli się da to napiszcie proszę jakie kodowanie zastosować.

strzala

Member
Tylko co to ma wspólnego z polskimi znakami ?
Napisy owszem w SRT. są wyświetlane przez TV, ale pod warunkiem, że nie ma w nich polskich znaków .

U mnie w modelu 8007 odtwarza bez problemu polskie znaki. W opcjach napisów jest coś takiego jak chyba "zestaw znaków". Z tego co pamiętam trzeba tam wybrać środkowoeuropejski i wtedy wszystko działa jak trzeba. Wieczorem sprawdzę te opcje, czy tak się dokładnie nazywają jak podałem powyżej.

elkukocz

New member
W opcjach napisów jest coś takiego jak chyba "zestaw znaków". Z tego co pamiętam trzeba tam wybrać środkowoeuropejski i wtedy wszystko działa jak trzeba.

To muszę poszukać u siebie bo nie miałem jak na razie zbyt dużo czasu żeby grzebać po ustawieniach. Te opcje napisów są gdzieś w menu konfiguracji ?

strzala

Member
To muszę poszukać u siebie bo nie miałem jak na razie zbyt dużo czasu żeby grzebać po ustawieniach. Te opcje napisów są gdzieś w menu konfiguracji ?

Sprawdziłem dokładnie jak to wygląda u mnie w modelu 8007.
Napisy w formacie srt muszą się znajdować w tym samym katalogu i mieć taką samą nazwę co plik z filmem. Po uruchomieniu filmu naciskam na pilocie przycisk Options. Tam w pierwszym menu od lewej jest kilka opcji dotyczących napisów. W opcji Zestaw znaków wybieram "Europa Środkowa", a w opcji Napisy "Włącz" i zaczynają się wyświetlać napisy z prawidłowymi polskimi znakami.

elkukocz

New member
Sprawdziłem dokładnie jak to wygląda u mnie w modelu 8007.
Napisy w formacie srt muszą się znajdować w tym samym katalogu i mieć taką samą nazwę co plik z filmem. Po uruchomieniu filmu naciskam na pilocie przycisk Options. Tam w pierwszym menu od lewej jest kilka opcji dotyczących napisów. W opcji Zestaw znaków wybieram "Europa Środkowa", a w opcji Napisy "Włącz" i zaczynają się wyświetlać napisy z prawidłowymi polskimi znakami.

No to niestety tak jak kolega wyżej pisał w 5007 jest tylko opcja włącz/wyłącz napisy.

owberps3

New member
Napisy

Z tego co udało mi się wyczytać, wychodzi na to, że ogonki będziesz miał w seriach 8007 i 9007 bądź w serii z tego roku, gdzie ogonki są jak dobrze pamiętam od modelu 4008 w górę

Do góry