46 cali do 2500zł

andre86

New member
1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 60m2
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 4-4,5m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 1-2
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czytywania również bokiem do ekranu ? na wprost
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? stać
6.Jak słońce świeci w pokoju ? nie
7.Jaki masz obecnie telewizor ? bardzo stary
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? NIC, ewentualnie USB
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? NC+
10.Jakie urządzenia ? kino domowe panasonic
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? 5-7
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? nie mam zdania
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? sport, w większości piłka nożna
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? nie
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? nie
16.Preferencje co do marki ? brak
17.Preferencje co do wielkości ? min 46 cali
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ?
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? wieczorem i w dzień
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 2,3 tys
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? nie

w mieszkaniu brak internetu więc wifi, smarty itd są zbędne
3d też zupełnie nie potrzebne
jedyne co sie liczy to obraz

Karpaj polecał Toshibe 46TL938 , fakt tv fajny, ale te wszystkie bajery zbędne, może ktoś poleci coś również dobrego?
może SHARP LC-46LE540 ?

Ostatnia edycja:

RHJG

New member
Bez reklam
Przy tej odległości od TV to 46" będzie mało i jest mało kasy.Rozważ te typy;Samsung PS 51F500,Panasonic TXP50X60E,LG 50LN5400

andre86

New member
Panasonic odpada ze względu na rozdzielczość

LG baaardzo cieżko znaleźć, ale rozważałem inny model PN6500, ale jakoś nie mam przekonania co do LG

Samsung, ciekawy, ale dużo droższy niż LG 50PN6500 na pewno jest wart dołożenia 400 zł ?

Karpaj

New member
Bez reklam
No plazma jakąś alternatywą jest, z tym że żadna z nich niema filtra czerni, stąd w dzień będzie bardzo szarawa, a wyrazistość i ostrość na poziomie lcd sprzed 8lat. Wieczorem natomiast dają jak najbardziej radę.
Jedyną sensowną plazmą jest właśnie ten F5000 samsunga. Musisz być jednak pewny że akceptujesz wszystkie wady.
TL938 jak dla mnie i tak nadal jest najlepszym "dużym" tv jak sie ma mały budżet. Bajery może i ma, ale to co najważniejsze, to 100hz matryca, oraz ustawienia fabryczne z bardzo naturalnymi kolorami.

andre86

New member
hmmmm i kolejna lipa,
Toshiba którą tak polecasz jeszcze 3 dni temu była dostępna w rtvagd w białymstoku, ale już jej nie ma i nie ma możliwości jej dostarczenia, na allegro nic ciekawego nie ma , ceneo i nokaut też lipa
także niestety ale rozeszły sie jak ciepłe bułeczki

dodam tylo że wujek w tej chwili posiada 28 cali starego Thomsona CRC który sie już sypie strasznie,
poza tym mój emerytowany wujek też nie będzie coraz młodszy, a wiadomo wzrok sie też nie poprawi :p

TV będzie głównie używany wieczorem, stał będzie w ciemnym rogu pokoju gdzie światło prawie nie dociera :p a co do efektu lustra, to w telewizorach CRC wydaje mi sie że jest tak samo, wujek tej wady nie uznaje bo jej po prostu jej nie widzi, i wcale mu ona nie przeszkadza bo jest poprostu bo tego przyzwyczajony
także wady plazmy akceptujemy
na placu boju pozostają już chyba tylko 2 modele ( które są dostępne do kupienia )
LG 50pn6500
Samsung PS 51F5000

LG kosztuje 2000zł, za Samsunga 500 zł trzeba dopłacić
pytanie czy warto ??

Ostatnia edycja:

Mixmich

New member
jeśli chodzi o dostępność 46tl938 to wg strony euro jest dostępny w Łomży, ewentualnie na stronie mediamarktu możesz zamówić do domu przez internet.

andre86

New member
myślałem o tym modelu, chyba dość niezły
ale kolega RHJG chyba ma racje, odległość jest bardzo duża, więc 50 cali to chyba minimum, ale z 2 strony.... czy te 4 cale różnicy będą tak mocno wyczuwalne ? a to już Philips a nie LG czy Samsung :p

andre86

New member
a może Sharp LC-46LE730E ??

w sklepie HIDbox.pl jest dostępny za 2300zł
tyle że nie znam tego sklepu :p
w kajt24 jest za 2550zł

Do góry