46-50 cali - TV do PS4 i komputera (4000-6000zl)

Przemoo18

New member
Witam ponownie. Zwracam sie z prosba odnosnie wyboru TV. Postanowilem wkoncu ze kupie tv i juz konkretniej chcialem sie doradzic co do jego wyboru gdyz chce dokonac dobrego wyboru a nie ukrywam , ze kwota , ktora przeznaczam jest dla mnie b.duza jak na Tv. No ale konkretnie:

TV ma byc 46-50 cali. Ogladal go bede z odleglosci 2m . TV bedzie glownie wykorzystywane jako monitor do komputera , bede gral na PS4 oraz w weekend bede ogladal mecze oraz jakiś dobry film . Zalezy mi na niskim implut lagu oraz jak najlepszym obrazie.

Przed tv bede siedzial. Tv bedzie powieszony na scianie a ja mam biurku oddalone okolo 2m od tv ktory wisi wiec odleglosc bedzoe 2m. No wieczorami jak bede ogladal mecze to bede lezal na lozku gdzie jest 2,5 m od tv a lozko jest centralnie wiec nie bede raczej potrzebowal dobrych kątow bo raczej ogladam sam a to nie salon.

Ogolnie nie zalezy mi na bajerach typu smart. 3 d tez nie ma dla mnie wiekszego znaczenia. Bardzie mi zalezy na jak najlepszej jakosci obrazu , dobrej czerni oraz niskim implut lagu.
Podstawowe pytanie. Czy tv 50 calowy nie bedzie za duzy do odleglosci 2m ?

Ogolnie biore pod uwage modele SONY: 46w905 , w829, 4k8505 oraz Samsungi:H7000 oraz HU7500

Ktory z nich bylby najlepszy?

W Panasonicu oraz Philipsie nie znajde chyba alternatywy>? (musi miec niski implut lag)

Poniżej jeszcze tabelka:

Z gory dziekuje za pomoc

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 3 x 3
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 2m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 1
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? Ma wisieć.
6. Jak słońce świeci w pokoju? Jak jest to pada na matryce, posiadam jednak żaluzję
7. Jaki masz obecnie telewizor? 32 cali samsunga
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? [FONT=&quot]jak najlepsza jakosc obrazu, niski implut lag, dobra czern [/FONT]
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? hd
10 .Jakie urządzenia? Ps4 , komputer, nc+
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? 5-7
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? Jest mi to obojętne.
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? Sport (mecze)
14. Czy zamierzasz serfować po internecie? Nie
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % 60% gry 40 tv
16. Preferencje co do marki? Sony Panas Samsung
17. Preferencje co do wielkości? 46-50.
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? tandetne wykonanie
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? wieczorami tylko
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup?4000-6000
21. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie, pasywne czy aktywne?nie zalezy mi na tym

Przemoo18

New member

Czy aby na pewno do moich potrzeb?

Philips 8109 mi sie mega podoba i bralem go pod uwage ale co z tego jak ja bede glownie gral na ps4 online a tam jest parszywy implut lag 80. Bede opoznienia a to raczej odpada...

Panas to znow IPS a mi kąty nie potrzebne a z tego co wiem to lepsza czern i kontrast ma matryca w technologi VA wiec nie wiem czemu podales te 2 TV.

Moglbys uzasadnic swoja propozycje bo na pewno sie lepiej znasz ode mnie.

Ogolnie lubie Panasonici no ale akurat moje potrzeby chyba nie pasuja zarowno do tego philipsa i panasa?

rees

Member
Ja też stoję przed wyborem TV stricte do grania. Paramtery jak kolega wyżej z tymże 80% Ps4, 20% filmy. Mój nr 1 to Philips 47 / 55 PFL 7509 ale boję się***o input lag w przypadku grania po sieci.

Przemoo18

New member
Wszystko fajnie tylko ze mnie IPS nie interesuje bo nie ma on w moim wypadku sensu. Skupiam się na tych modelach co wypisalem. Pozostaje mi tylko wyselekcjonowanie z nich tego najlepszego dla moich potrzeb wiec nie wiem czy wogole Sony czy Samsung no i czy sie pakowac w ultrasa , dlatego zalozylem ten temat

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
rees - Ty powinieneś sięgać po Philips 47PFS7509 lub po Toshibę 47L7453

=======================================
Przemoo18 - UHDTV są nie dla Ciebie- mają duże opóźnienie.
Jeśli grałbym w sieci to sięgałbym tylko po Toshibę 55L7453.

Przemoo18

New member
55 cali odpada no ale dzieki za pomysl bo jest tez 47 cali wiec przyjrze sie temu tv

A co z modelami 829vs905vs H7000

Wszystkie maja niskie implut lagi , wiec kazdy moglby byc ale ktory bedzie sie najlpeiej sprawowal pod kątem czerni , szeroko pojętej jakosci orazu .

3D nie ma znaczenia

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Na Input Lag i tak Toshiba nie ma konkurencji.
A do pozostałych potrzeb jakościowo też jest extra.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Każdy się przecież może pomylić.
Oczywiście Toshiba ma mniejszy Input Lag .

Input Lag
Witaj Mistrzu !!!

Ponieważ wyszło kilka wyników - przyjęliśmy tradycyjnym systemem średnią ocen, która daje rewelacyjny wynik : 7,8 ms .
Brawo, brawo, brawo.

Przemoo18

New member
Wszystko fajnie tylko ze raczej mnie ta toshiba nie zainteresuje. NIe mam przekonania do tej firmy i podejrzewam , ze to moje widzi misie i glupota ale raczej wole cos z firmy samsung sony i panas. Szkoda , ze nie ma dobrego Panasa na matrycy VA no ale ..
Temat zalozylem z mysla o wyboru cos miedzy w905 h7000 a 829. Nikt nie wypowiedzial sie na temat tych tv wiec nie wiem co o nich sadzić i ktory w hierarchi jest najlepszy..

I pytanko na marignesie. Samsung h7000 ma implut laga 42. Czy to pozwoli na swobodna gre w sieci czy wartosc jest za duza?

Przemoo18

New member
W żadnym wypadku tak nie pomysle.
JA boje sie tylko tego implu laga tam na poziomie 40.

Ja gram 95% czasu korzystania z TV w sieci a dokladniej w fife online i niestety nie moge sobie pozwolic na jakiekolwiek opoznienia nawet minimalne dlatego wlasnie interesue mnie to czy ten inplut lag 40 bedzie odczuwalny.

piteron

Active member
Bez reklam
Napisze tak ja osobiście nie gram,ale mój brat często jak przychodzi z konsola to gra właśnie w piłkę(chyba fifę) w sieci i jeszcze mi nic nie powiedział że coś jest nie tak\
Ale tu wolał bym aby ktoś kto ma o tym pojęcie sie wypowiedział
Ja tylko z forum wiem ze input poniżej 50 ms jest nie zauważalny dla człowieka,ale ile w tym prawdy nie wiem

Do góry