Witam ponownie. Zwracam sie z prosba odnosnie wyboru TV. Postanowilem wkoncu ze kupie tv i juz konkretniej chcialem sie doradzic co do jego wyboru gdyz chce dokonac dobrego wyboru a nie ukrywam , ze kwota , ktora przeznaczam jest dla mnie b.duza jak na Tv. No ale konkretnie:
TV ma byc 46-50 cali. Ogladal go bede z odleglosci 2m . TV bedzie glownie wykorzystywane jako monitor do komputera , bede gral na PS4 oraz w weekend bede ogladal mecze oraz jakiś dobry film . Zalezy mi na niskim implut lagu oraz jak najlepszym obrazie.
Przed tv bede siedzial. Tv bedzie powieszony na scianie a ja mam biurku oddalone okolo 2m od tv ktory wisi wiec odleglosc bedzoe 2m. No wieczorami jak bede ogladal mecze to bede lezal na lozku gdzie jest 2,5 m od tv a lozko jest centralnie wiec nie bede raczej potrzebowal dobrych kątow bo raczej ogladam sam a to nie salon.
Ogolnie nie zalezy mi na bajerach typu smart. 3 d tez nie ma dla mnie wiekszego znaczenia. Bardzie mi zalezy na jak najlepszej jakosci obrazu , dobrej czerni oraz niskim implut lagu.
Podstawowe pytanie. Czy tv 50 calowy nie bedzie za duzy do odleglosci 2m ?
Ogolnie biore pod uwage modele SONY: 46w905 , w829, 4k8505 oraz Samsungi:H7000 oraz HU7500
Ktory z nich bylby najlepszy?
W Panasonicu oraz Philipsie nie znajde chyba alternatywy>? (musi miec niski implut lag)
Poniżej jeszcze tabelka:
Z gory dziekuje za pomoc
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 3 x 3
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 2m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 1
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? Ma wisieć.
6. Jak słońce świeci w pokoju? Jak jest to pada na matryce, posiadam jednak żaluzję
7. Jaki masz obecnie telewizor? 32 cali samsunga
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? [FONT="]jak najlepsza jakosc obrazu, niski implut lag, dobra czern [/FONT]
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? hd
10 .Jakie urządzenia? Ps4 , komputer, nc+
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? 5-7
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? Jest mi to obojętne.
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? Sport (mecze)
14. Czy zamierzasz serfować po internecie? Nie
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % 60% gry 40 tv
16. Preferencje co do marki? Sony Panas Samsung
17. Preferencje co do wielkości? 46-50.
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? tandetne wykonanie
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? wieczorami tylko
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup?4000-6000
21. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie, pasywne czy aktywne?nie zalezy mi na tym
TV ma byc 46-50 cali. Ogladal go bede z odleglosci 2m . TV bedzie glownie wykorzystywane jako monitor do komputera , bede gral na PS4 oraz w weekend bede ogladal mecze oraz jakiś dobry film . Zalezy mi na niskim implut lagu oraz jak najlepszym obrazie.
Przed tv bede siedzial. Tv bedzie powieszony na scianie a ja mam biurku oddalone okolo 2m od tv ktory wisi wiec odleglosc bedzoe 2m. No wieczorami jak bede ogladal mecze to bede lezal na lozku gdzie jest 2,5 m od tv a lozko jest centralnie wiec nie bede raczej potrzebowal dobrych kątow bo raczej ogladam sam a to nie salon.
Ogolnie nie zalezy mi na bajerach typu smart. 3 d tez nie ma dla mnie wiekszego znaczenia. Bardzie mi zalezy na jak najlepszej jakosci obrazu , dobrej czerni oraz niskim implut lagu.
Podstawowe pytanie. Czy tv 50 calowy nie bedzie za duzy do odleglosci 2m ?
Ogolnie biore pod uwage modele SONY: 46w905 , w829, 4k8505 oraz Samsungi:H7000 oraz HU7500
Ktory z nich bylby najlepszy?
W Panasonicu oraz Philipsie nie znajde chyba alternatywy>? (musi miec niski implut lag)
Poniżej jeszcze tabelka:
Z gory dziekuje za pomoc
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 3 x 3
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 2m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 1
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? Ma wisieć.
6. Jak słońce świeci w pokoju? Jak jest to pada na matryce, posiadam jednak żaluzję
7. Jaki masz obecnie telewizor? 32 cali samsunga
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? [FONT="]jak najlepsza jakosc obrazu, niski implut lag, dobra czern [/FONT]
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? hd
10 .Jakie urządzenia? Ps4 , komputer, nc+
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? 5-7
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? Jest mi to obojętne.
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? Sport (mecze)
14. Czy zamierzasz serfować po internecie? Nie
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % 60% gry 40 tv
16. Preferencje co do marki? Sony Panas Samsung
17. Preferencje co do wielkości? 46-50.
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? tandetne wykonanie
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? wieczorami tylko
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup?4000-6000
21. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie, pasywne czy aktywne?nie zalezy mi na tym