Cześć!
Wracam po ponad 8 latach (!) od ostatnich poszukiwań odpowiedniego telewizora
Tym razem mam dylemat dotyczący dwóch modeli Samsunga.
Uprzedzając pytania - szukam budżetowego telewizora 4K do 2500zł i z jak najniższym input lagiem. Zdaję sobie sprawę, że za tę cenę nie dostanę ideału, ale mimo wszystko chciałbym te pieniądze wydać jak najlepiej
No i zastanawiam się, co tu wybrać.
Wiem, że (jeśli nie brać pod uwagę roku produkcji) 6400 plasuje się nieco wyżej od 6100. Pytanie, czy modele z 2017 mają coś, co sprawia, że warto wybrać je zamiast tych z 2016?
Dylematy mam następujące:
- czy w KU6400 znajduje się lepsza matryca, niż w MU6172?
- czy warto kierować się PQI? tutaj 1500 vs 1300
- czy HDR jest tak samo "średni" w obu modelach?
- czy MU mają podobnie niski lag, jak KU?
- czy Tizen 3.0 jest dużo "ciekawszy" od Tizena 2.4? i czy modele KU można zaktualizować do 3.0?
- czy któryś z tych modeli może mieć problem z aktualnym standardem telewizji naziemnej?
Pytań dużo, a w Internecie mało testów. Szukałem sporo, ale nie znalazłem satysfakcjonujących odpowiedzi. Dlatego przybywam tutaj i to Was proszę o pomoc
Z góry dzięki!
Wracam po ponad 8 latach (!) od ostatnich poszukiwań odpowiedniego telewizora
Uprzedzając pytania - szukam budżetowego telewizora 4K do 2500zł i z jak najniższym input lagiem. Zdaję sobie sprawę, że za tę cenę nie dostanę ideału, ale mimo wszystko chciałbym te pieniądze wydać jak najlepiej
Wiem, że (jeśli nie brać pod uwagę roku produkcji) 6400 plasuje się nieco wyżej od 6100. Pytanie, czy modele z 2017 mają coś, co sprawia, że warto wybrać je zamiast tych z 2016?
Dylematy mam następujące:
- czy w KU6400 znajduje się lepsza matryca, niż w MU6172?
- czy warto kierować się PQI? tutaj 1500 vs 1300
- czy HDR jest tak samo "średni" w obu modelach?
- czy MU mają podobnie niski lag, jak KU?
- czy Tizen 3.0 jest dużo "ciekawszy" od Tizena 2.4? i czy modele KU można zaktualizować do 3.0?
- czy któryś z tych modeli może mieć problem z aktualnym standardem telewizji naziemnej?
Pytań dużo, a w Internecie mało testów. Szukałem sporo, ale nie znalazłem satysfakcjonujących odpowiedzi. Dlatego przybywam tutaj i to Was proszę o pomoc