43-50' cali, 2'500 zł, zakup teraz lub styczeń

Italiano

New member
Witam,
planuję zakup telewizora do nowego mieszkania. Wcześniej użytkowałem kilkunastoletnie SONY 40', do którego rozmiaru się bardzo przyzwyczaiłem, a teraz w nowym mieszkaniu 28' Sencora. 8)

Telewizor planuję kupić do końca stycznia. Nie wiem czy teraz jest najlepsza pora na zakup, może lepiej po świętach??? :niewiem: Mogę poczekać, to nic pilnego.

Przeznaczenie:
Najczęściej oglądam seriale i filmy z internetu z laptopa podłączonego do tv (z platform internetowych gdzie odnajduję za darmo nowości filmowe).
Korzystam również z serwisu YouTube. Lubię oglądać mecze w TV.
Czasem zagram w Fifę na starym Xboxie 360, więc to nie jest priorytet. Lubię słuchać muzyki, ale obecnie nie planuję kupować zewnętrznego soundbar. Cieszyłby mnie dobry dźwięk z głośników telewizyjnych. Może kiedyś wykupię Netflix.

Wymagania
Odległość od narożnika do ściany, gdzie będzie wisiał TV, to 2,5 m. Myślałem o 43 calach z racji przyzwyczajenia, ale może przekona mnie 50'. Oglądając TV w sklepach 50tka wydaje mi się baaardzo duża. :wink:
Salon jak i okno mam od strony polnocnozachodniej. TV oglądam tylko z narzeczoną, na wprost, popołudniami i wieczorami.

I dziękuję z góry za Waszą pomoc :)

Italiano

New member
PS: Interesuje mnie również czy będę mógł oglądać filmy z przeglądarki internetowej wbudowanej w SMART TV? Aby nie podłączać za każdym razem laptopa do telewizora.

Petru23

Banned
Za 2200 masz aktualnie Samsunga 50q65t. Bdb opcja.
Możesz też trafić Panasonic 50gx810 (820,830)
LG 50 nano793 - na AV. Nano81/80 są na ips.

Tyle. W żadnego Philipsa czy Tcl bym nie wchodził.

Ostatnia edycja:

agricola

New member
Jest budżetowa 50PUS7555 lub 50PUS8535. Ten drugi ma Androida, a Android to KODI, więc uwaga w Twoim drugim poście została wzięta pod uwagę.

Italiano

New member
Podpowiedźcie mi proszę jeszcze:
1.Czy jest to dobry czas na kupno tv? Żebym nie kupił w górce cenowej, bo może na przykład po świętach stanieją?
2.Co sądzicie o tym tv 50PUS8804 w porównaniu do 50PUS8535?
3.I może jeszcze dlaczego niektórzy z chęcią polecają TCL i Philips a inni stanowczo odradzają?

Miłej niedzieli

Italiano

New member
Za 2200 masz aktualnie Samsunga 50q65t. Bdb opcja.
Możesz też trafić Panasonic 50gx810 (820,830)
LG 50 nano793 - na AV. Nano81/80 są na ips.

Tyle. W żadnego Philipsa czy Tcl bym nie wchodził.
Czytam na tym forum o problemach Philipsa PUS8535 z płynnością obrazu i czernią. Chyba masz rację, aby w niego nie inwestować.
Polecisz coś z androidem do 2500-2800?

Petru23

Banned
A ndroidem nie polecę. Samsung i lg mają dobre smart, a jeśli potrzeba androida to sugeruje kupić jakiegoś media boxa.
Jeśli koniecznie z androidem to któryś z sony, jeśli seria 80 to xh, może trafisz xh85, xg85.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Spokojnie możesz sięgać po Philipsa.
Przed wysyłką należy go skalibrować i sprawdzić.
Niezadowolonych - brak !
I masz 14 dni na zwrot. Na razie nikt jeszcze nie zwracał.
Oczywiście wielkość dla Ciebie 50PUS8535.
Android działa bardzo szybko i bez problemów.

W klasie cenowej masz jeszcze :
- LG 49Nano 863 z kropkami kwantowymi i matrycą 100 Hz
- TCL 55C815 Qled.
Masz w specjalnej ofercie z pakietem dla niebieskich.

Do góry