43-50 cale do 1500 zł

Skyr

New member
Cześć! Szukam niedrogiego telewizora do okolic 1500 zł. Jeśli chodzi o rozmiar to myślę o 43 calach, które wydają mi się troszkę za małe i 50, które mogą być trochę za wielkie, więc po prostu wybiorę najkorzystniejszą opcję. Chociaż jeśliby się trafiło to chyba skusiłbym się na 50. W tych rejonach widziałem, że można załapać 43 cale z 4k (np. LG 43UM7050PLF czy lg 43UM7100 czy samsung UE43TU7002k), a dokładając stówę rzucił mi się w oczy Philips 50pus6754/12, który również ma 4k. Jak to w praktyce wygląda? Są to ekrany warte uwagi? W temacie telewizorów moja wiedza jest właściwie równa zeru dlatego chcę wiedzieć, co wybrać by się nie naciąć i być zadowolonym z obrazu.

Telewizor ma na ten moment stać w dosyć ciemnym pokoju, ustawiony na komodzie. Zastosowanie to zwykle PS4 i streamingi jak netflix i hbo Go. Smart TV czasami się przyda ale przez podłej jakości połączenie internetowe zwykle będziecie i tak zastępowane przez laptopa, więc jakoś tych funkcji nie jest priorytetem. Miłym ale nie obowiązkowych dodatkiem będzie wejście słuchawkowe, by móc grać niezależnie od pory dnia (lub nocy). Nie wiem czy ma to jakieś znacznie ale dodam, że prawpodobnie telewizorek nie będzie jakoś przesadnie forsowany, tzn. nie będzie działał po 12h na dobę.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Do Twoich potrzeb wybrałby TCL 43 EP640, TCL43EP660, LG 43UN74003, 43PUS7805 z ambilightem. Jak będziesz niebieski, masz specjalną ofertę i z pakietem gratisów dodatkowo do każdego modelu.

Skyr

New member
Dlaczego akurat te są lepsze? Różnica między Philipsem a wyszukanym przeze mnie lg czy samsungiem to prawie 500 zł. Z czego wynika ta różnica w cenie?
Dodatkowe pytanie. TCL P640 który polecasz dostępny jest również w wersji 50 cali i mieści się w budżecie. Ta wersja jest warta uwagi, czy razem z rozmiarem coś się tam psuje?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Różnica jest we wszystkim:
- matryca
- skalowanie
- wyposażenie
- aplikacje
- możliwości

Jeśli CI się mieści 50" - to bym się nie zastanawiał nawet minuty.
Wielkość niesie najwięcej radości.
Jak będziesz niebieski masz dodatkowo specjalny pakiet gratisów.

Skyr

New member
Okej po namyśle dorzuciłbym kilka stówek i postawił na 50. Powiedzmy maks 2200 zł. Dodaje do jakieś ciekawe opcje? Myślę np nad 50pus7805/12, ale mało o nim opinii, a te które są są mieszane. Samsung ue50tu8502 również wydaje się interesując

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Najlepszym pomysłem jest Philips 50PUS8535 .
Masz go z Androidem 9,0 , świetne wyposażenie, Kodi 18 i wtyczki, Ambilightem. Model 7805 masz na Saphi.

Skyr

New member
Właśnie widzę tę różnice w Os ale też jest różnica w cenie 7 stówek i to już sporo powyżej tego co chce wydać. A jak jest z matrycami? 7805 ma jakąś wyraźnie gorszą?

Do góry