42PV60E, PIONEER696 a sprawa zdjec.

besy

New member
Witam

Mam pytanie odnosnie wyswietlania zdjec (jpg) na tv Panasonic 42PV60E oraz dvd pioneer 696. Otoz po wrzuceniu do dvd plytki z seria jpgow w bardzo dobrej rozdzielczosci telewizor pokazuje mi fotki o miernej jakosci. Czym jest to spowodowane? Czy to wina tv czy dvd? A moze to normalne? Bardzo bym prosil o komentarze dotyczace tej sprawy gdyz nie wiem czy mam cos zle ustawione lub wadliwy sprzet.

ps. Dvd podlaczone jest poprzez pozlacany kabel HDMI.

Pozdrawiam

Besy

Ostatnia edycja:

dnc

Moderator
VIP
Pamiętaj, że te plazmy mają małe rozdzielczości matrycy i żeby wykorzystać w pełni ich możliwości musiałbyś skalować zdjęcie do 1024x768. A jesli robi to TV to cóż. Zdjęcie jest takie sobie. Oczywiście mówię tu o ostrości bo jakość kolorów jest rewelacyjna. O niebo lepsza niż na LCD.
A sprawdzałeś jak wyglądają zdjęcia po podłączeniu PC?

besy

New member
Kolory sa wporzadku, zaskoczyla mnie tylko tak slaba jakos skalowania takiej fotki:) No ale cuz, dobrze wiedziec, i przygotowac na przyszlosc odpowiednio poskalowane zdjecia.:) Dzieki

Smartek

New member
Ja najpierw bym sie upewnil czy to nie wina DVD.
Zdjecia wyswietlane na Panasie z Xboksa sa bardzo ladne (pomijam oczywiscie, ze sa czarne pasy po bokach - zdjecia sa 4:3 :)), robione aparatem 3mln piks.

Pozdrawiam

Do góry