42PFT6309/12 lub 42PUS7809/12 czyli jak Philips stawia klienta pod ściana

Witam,

Post miałem zacząć gorzkimi żalami na temat Philips customer service itd. Ale wybrałem formę typu szybka piłka: ktory telewizor mam wybrać jaka replacement dla mojego niedziałającego 42pfl6188s/12??? 42PFT6309/12 czy 42PUS7809/12? Czas wyboru do poniedziałku..

Pomocy!!

P.S. Cała sprawę opisze w późniejszej wiadomości. Z braku czasu, umieszczam wiadomosc teraz. Sorka

Dzięki Kiki.
Zgadzam sie..Teoretycznie 7809 to wyższy model, choć nie zawsze musi byc lepszy od wcześniejszych wersji.
Ok, 4K jest (co za tym idzie lepsza rozdzielczość), ale czy bedzie widać różnice przy oglądaniu kanałow tv w hd? A jak z jasnością oraz Marketingowym Perfect Motion Rate, gdzie w specyfikacjach 6188 ma lepsze? Ktos kiedys napisał ze na dzien dzisiejszy lepiej miec full hd z górnej połki niż 4k z niższej . A w moim mniemaniu tak wlasnie ma sie sprawa miedzy 6188 a 7809.
Chce miec tylko pewność ze 7809 nie bedzie gorszy niczym od 6188. Jesli jest to spróbuje ponegocjować o inny model.
P.S. Sprawa 6309 jest zamknięta - ma sie rozumieć?

Mógłbyś wypunktować co jest lepsze pls? Matryca 50hz to sie nie popisali..input lag nienalezy do najlepszych. W opiniach krążą negatywne komentarze o dźwięku, ostrości i kontraście.
Rownież powtórzę pytanie z wcześniejszej mojej wypowiedzi: Czy bedzie różnica w oglądaniu programu nadawanego w hd na korzyść modelu 7809?

Do góry