42PFL8404H/12 i pliki m2ts/mts

rafaw

New member
Witam, mam pewien problem. Przymierzam się do zakupu tego telewizora i chciałbym się dowiedzieć, czy ktoś próbował odtwarzać filmy w formacie AVCHD (m2ts, mts).
W specyfikacji telewizora znalazłem informację o odtwarzaniu plików H.264/MPEG-4 AVC, ten format kompresji jest właśnie wykorzystywany przy AVCHD. Zgrałem nawet kilka plików mts i m2ts na pendrive'a i próbowałem je odtworzyć w sklepie. Niestety, nic z tego nie wyszło. Telewizor nawet ich nie zobaczył.

Zastanawiam się, czy odtworzę je poprzez sieć DLNA?

Filmy były nagrywane kamerą HD Panasonica.

jaskol

New member
Witam, mam pewien problem. Przymierzam się do zakupu tego telewizora i chciałbym się dowiedzieć, czy ktoś próbował odtwarzać filmy w formacie AVCHD (m2ts, mts).
W specyfikacji telewizora znalazłem informację o odtwarzaniu plików H.264/MPEG-4 AVC, ten format kompresji jest właśnie wykorzystywany przy AVCHD. Zgrałem nawet kilka plików mts i m2ts na pendrive'a i próbowałem je odtworzyć w sklepie. Niestety, nic z tego nie wyszło. Telewizor nawet ich nie zobaczył.
Filmy były nagrywane kamerą HD Panasonica.

Ja u siebie odtwarzam filmy AVCHD (kodowanie H.264, MPEG-4)
nagrywane kamerą HD i aparatem Sony

tomek242

New member
Może tv w sklepie nie miały aktualnego softu. Jak chcesz to podaj linka skąd mam pobrać interesujący cię plik i sprawdzę u siebie.

rafaw

New member
Wysłałem to pytanie do BOKu Philipsa i otrzymałem taką odpowiedź:

"W odpowiedzi na Pana e-mail informujemy, że w telewizor odtwarza wyłącznie pliki w formacie H.264/MPEG-4 AVC, które posiadają rozszerzenie *mp4."

Więc chyba lipa, pozostanie podłączenie przez HDMI :(

Darkus

Member
To dziwne,dla upewnienia się jeszcze raz pobrałem plik H.264/MPEG-4 AVC z rozszerzeniem mp4 i jak nie widział Tv tak nie widzi!

rafaw

New member
To dziwne,dla upewnienia się jeszcze raz pobrałem plik H.264/MPEG-4 AVC z rozszerzeniem mp4 i jak nie widział Tv tak nie widzi!

To już nic z tego nie rozumiem! Z ciekawości sprawdzałem jeszcze pod tym kątem Samsunga B650. Oczywiście, też z marnym skutkiem. O ile w sklepie można to jeszcze wytłumaczyć nieaktualnym softem, to mając telewizor w domu nie jest to już problem.

Jedyny telewizor na którym odtworzyłem film w AVCHD to Panasonic G10 (ale w końcu to oni stworzyli ten format wspólnie z SONY, chociaż Sony W5500 też tego nie odtwarza).

Do góry