42PFL8404H/12 głos z kina domowego - jak?

LORDD93

New member
Witam! Mam kino domowe LG, ma ono 2 złącza euro. Jedno na obraz, drugie na dźwięk. W starym TV mogłem to bezproblemowo zrobić. Ale w tym philipsie nie wiem jak to zrobić, podłączyłem te dwa euro do TV i co zrobić, co ustawić w TV, żeby było tak, jak oglądam TV ,dźwięk "leciał" z głośników kina.

vienna1980

Member
Bez reklam
Telewizor ten posiada cyfrowe gniazdo do przesyłania dźwięku na Twoje kino domowe,napisz czy Twoje kino domowe posiada takie gniazdo i jakie czy optyczne czy też takie jak posiada Twój telewizor.

vienna1980

Member
Bez reklam
Napisz mi dokładnie jaki model kina domowego posiadasz,a ja postaram się znaleść na Ceneo ten model i Ci odpiszę czy będziesz mógł go połączyć cyfrowo tylko jednym przewodem i Ci opiszę jak to zrobić.

vienna1980

Member
Bez reklam
Niestety,ale Twoje kino domowe posiada gniazdo optyczne,a Twój telewizor koaksjalne tak więc nie będziesz mógł go połączyć cyfrowo,a szkoda.
Musisz go połączyć przewodami cinch lub przez eurozłącze,napisz jak cały Twój sprzęt masz połączony przez euro,musisz z gniazda euro,ale wejście-wyjście kina domowego połączyć telewizor również do gniazda euro wejście-wyjście i w menu telewizora wprowadzić te połączenie.Musisz się tym trochę pobawić,dla jednych to jest proste,a dla Ciebie zauważyłem ze sprawia trudność.

LORDD93

New member
To tak, podłączyłem 2 x cinch do TV z boku TV, a z drugiej strony do kina domowego i nic :(
A jak podłączę 2 x cinch > euro (do TV) to pojawia się sam dźwięk, a na TV pisze, że nie nie ma video.
Jakieś propozycje?

vienna1980

Member
Bez reklam
LORDD93 napisał:
To tak, podłączyłem 2 x cinch do TV z boku TV, a z drugiej strony do kina domowego i nic :(
A jak podłączę 2 x cinch > euro (do TV) to pojawia się sam dźwięk, a na TV pisze, że nie nie ma video.
Jakieś propozycje?

Niestety,ale w ten sposób nic nie będzie działać,a dlatego masz brak sygnału video,gdyż musiał byś mieć przewód 3 cinch ten trzeci na wizję,ale jestem zaskoczony tym że masz dobry sprzęt,a używasz na nim przewodów tak starych jak cinch-euro.
Proponuję Tobie zrobić tak kup sobie,przewód typu eurozłącze,które posiada z dwóch stron wtyczki euro,ale w miarę porządny,bo wydaje mi się że takiego w domu nie posiadasz i podłącz go do jednego gniazda euro w telewizorze,a drugą końcówkę do gniazda euro w kinie domowym i powinien pojawić się obraz i dźwięk,a jak by się nie pojawił to trzeba wejść w menu telewizora i odpowiednie w menu wybrać ustawienie tego połączenia. Jest to naprawdę proste,ale widzę że Kolega w tym temacie połączeń nie za bardzo się orientuje.Ale po to jest forum żeby sobie pomagać.

LORDD93

New member
Ok. Wszystko zrobione :)
Dzięki za zainteresowanie moim tematem, tak jak mówiłeś, trzeba było przestawić w TV ;)

Ostatnia edycja:
Do góry