42ld650

eraeste

New member
Witajcie mam 2 pytania

1- skad moge pobrac firmware czywiscie w PL

2- mam podlaczoną ps3, sprawuje się ok, ale np na pewnych grach np CRYSIS 2, obraz mi jakby klatkował smużył a może to jest wina BLUR-u?, nie da się grać poprostu. Mam ustawione w opcjach GRA , format ORIGINAL bo normalnie jest 16:9

mario1969

New member
Wydaje mi się, że po podłączeniu do internetu TV sam odnajdzie stronę z aktualizacją- oczywiście poprzez użycie odpowiednich funkcji w menu. Chyba, że nie ma takiej opcji .- jeszcze nie aktualizowałem LG-ka.

Ostatnia edycja:

eraeste

New member
No dobrze sciagam ten Firmwarew, choć pisze że jezyk jest UK i ITALY na tej stronie co dałeś do jakiegoś EXPERTA

- moje pytanie wiesz jak zaaktualizować to oprogramowanie przez usb interesowało by mnie, oraz jak sprawdzić jaki mam frimware obecnie...

- oraz bardzo prosze o pomoc, ma ktoś do czynienia z tym lcd wspópracującym z PLAYSTATION?

Mianowicie grając na ps3 na lg ld 650:

1. Crysis 2 ( ruszajac analogiem przesuwam ekran - brak płynności )
2. Call of duty OPS ( hmm robiąc 360 obrót obrazem w pewnych momentach chaczy - zacina)
3. FIGHT NIGHT CHAMPIONS ( podczas boksowania blisko siebie gra spowalnia )

Tryb ustawiony w tv na GRA

a np 1 DEAD SPAC3
2 MODERN WAR 2
3 UNCHARTED 2
Chodzą super...

Gry testowane z napędu oraz z hdd

Może być winą reakcja sekundowa słyszalem ze ten tv ma 2.8 s czyli ujdzie czy porażka?, oraz jest coś jeszcze takiego jak input lag - 30 chyba jak się to przekłada do konsoli daje rade ten tv czy wkopałem się.

Ostatnia edycja:

eraeste

New member
A czy ktoś może mi odpowiedzieć, jak sprawdzić obecny oprogramowanie i jak ewnetualnie wgrać nowe do tv?

mariush19

New member
Wystarczy podłączyć go do sieci przez LAN lub przez USB dongle wi-fi, i włączyć youtube, wtedy tv zawsze sprawdza czy jest nowa wersja, jeśli jest, to zostaje zainstalowana po naszym potwierdzeniu.

Jaras73

New member
Lg 42 LD650 - LD750 - LK 530 ?

Moje pytanie jak w temacie - z porównania danych ze strony producenta zero konkretów. Jedyna różnica to dla LD 750 - ma 200 Hz, pozostałe 100 Hz. Czy ten parametr jest tak istotny. Czy LK 530 to następca LD 650 ? Może KIKI podpowie (mimo "wstrętu" do TV LG ;-) ?)

Do góry