Vivien napisał:
No, ale ten sprzęt ma grać i działać dobrze.
Piszesz, jakby z góry było wiadomo, że Sam nie będzie działał dobrze. A przecież sama pisałaś, ze bardziej Ci sie podobał, nawet obraz podobnie, a to że Panasonic podaje dane a Samsung nie to przecież tylko słowa...
Nie twierdzę, że Samsung jest lepszy, tego nie wiem, ale gwarancję ma, więc te 100 tys. godzin na mnie wrażenia nie robi, tak samo jak wypowiedzi sprzedawców. W razie czego się wymieni.
Co mnie skłoniło do Samsunga?
Tuner MPEG4, cena i wygląd. Nie wiem czy w tej akurat kolejności, ale te trzy sprawiły że od dwóch dni gra u mnie Samsung.
Moim okiem laika obraz na obu wyglądał w zasadzie tak samo, a Samsung był po prostu ładniejszy (tu coś miała do powiedzenie żona). Cena też grała rolę, bo za różnicę może sobie zafunduję cyfrowe UPC i jeszcze starczy na kilka miesięcy abonamentu
A poza tym to ja nie traktuje TV jako inwestycji na całe życie. Oczywiście wydatek jest spory, ale jeśli coś chcę mieć to idę i kupuję, może nie z marszu, ale nie namyślam się nad tym tygodniami. Od decyzji o kupnie (jakiegoś niesprecyzowanego 37-42") do kupna minęło dosłownie 4 dni. Szybki research i już wiedziałem że ma to być plazma i niekoniecznie FullHD. Po chwili (m.in. z info z tego forum) już miałem te dwa modele. Obejrzałem i po prostu kupiłem to co mi się podobało. Bo jakbym zaczął analizować wszysykei za i przeciw czytać nie wiem co i ile, to do końca życia bym się onanizował (sorry) parametrami a oglądał starego 26" LCD na którym już nic nie widziałem (tez to był Samsung zresztą).