42" Pana, Samsung czy Philips ?

piteron

Active member
Bez reklam
i specjaliści Ci nie wspominają o wadach tych matryc,pytanie dlaczego
Dodatkowo specjaliści Ci opisują matryce do monitorów nie do TV
Pokaż mi choć jednego grafika który pracuje w zupełnej ciemności,ja za to pokażę Ci sporo osób które właśnie tak oglądają telewizję
Kiki bardzo Cie proszę przekazuj ludziom fakty a jednym z nich jest to że mimo to ze IPS przepuszcza więcej światła i jest najbardziej zaawansowana technologicznie to ma poważny problem z kontrastem i z przekazywaniem czerni,ale faktycznie jest ona zbawieniem dla osób które zmuszone sa oglądać TV pod sporym kątem gdzie matryca VA po prostu nie daje rady

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Te dane, to są właśnie opracowane przez specjalistów fakty i wyraźnie opisują różnice. Ty wolisz blondynki czy brunetki ?
Każdy ma swój gust i każdy wybierze to co dla niego lepsze.

Ja filmów też nie oglądam w zupełnej ciemności i co mam kogoś pytać o zdanie czy robię dobrze czy źle ? Przecież to wyłącznie moja sprawa.

Mr_skywalker

New member
Panowie, ale to mi nie pomogło w wyborze "właściwej matrycy" we włascimym telewizorze :) Przeglądając inne fora o poszczególnych modelach zaczyna mnie martwić ciągłe problemy z jakimi ludzie walczą , albo uszkodzenie TV po dostawie i kolejna wynmiana, albo soft kiepski, coś sie wiesza. Czy któryś z tych modeli jest na tyle dobrej jakości że nie bede miał problemów i walczył z telewizorem i serwisem ? Kurcze tego JVC mam tyle lat i nic, poza pilotem który już ledwo daje rade, sie nie dzieje.

prezy

New member
Bez reklam
Zauważ jedną rzecz, że jeżeli użytkownik jest zadowolony to w 80% nie pisze o tym na forum. Jeżeli natomiast pojawia się problem to kiedyś szukał pomocy u sąsiada, kolegi czy brata. Dzisiaj szuka pomocy w necie. Stąd tyle negatywnych opinii.
Ponadto udowodniono, że opina eksperta w danej branży (nawet materiał video) jest 10 razy mniej ważna niż opinia przypadkowej osoby na forum.
Żyjemy w dziwnych czasach: "Podróż na księżyc trwa co raz krócej, a podróż do pracy co raz dłużej" :)

Mr_skywalker

New member
Wiesz, może i masz racje, ja czytając różne opinie decyzje zmieniłem kilka razy. Pójdziesz do sklepu to Ci jeszcze cos innego powiedzią. może lepiej pojsc, popatrzeć na różne modele i wziąć ten w którym wg Ciebie obraz jest najlepszy i tyle. Owszem nie bedziesz wiedział co sie z atym wszystkim kryje, ale może im mniej wiesz tym dłużej zyjesz :)

prezy

New member
Bez reklam
Uważam, że trzeba być otwartym na wszystkie kanały informacyjne i nie opierać się tylko na jednej złej czy dobrej opinii.
Wybór drogiego sprzętu powinien być przemyślany. Przede wszystkim trzeba zachować zdrowy rozsądek a nie w ciemno wierzyć we wszystkie marketingowe informacje, a wtedy będzie dobrze :)

Do góry