42" lub 43" do sporadycznego oglądania, android tv? smart?

almemento

New member
Witam,
udało mi się dziś sprzedać starego, poczciwego 32" i szukam nowego ...
szukam TV z chudą ramką. by był dość estetyczny.

na 100% potrzebuję Weeb.tv (KODI/XBMC) - nie mam możliwości montażu ant. satelitarnej, kablówka - bez sensu i drogo.

może mieć smart TV lub nie,
jeśli bez android tv - dokupię jakiś android box ... np. MINIX X8H.

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 25m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 2,5m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2 ... czasem 3-4 (wieczorek filmowy)
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? Siedzimy na wprost, czasem bokiem - stąd IPS.
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Wisieć
6. Jak słońce świeci w pokoju ? Nie wpada bezpośrednio na ekran. Ale jest okno za TV po prawej. Oraz 1m okno po lewej.
Jednak TV będzie włączany sporadycznie, większość wieczorem.
7. Jaki masz obecnie telewizor ? ... sprzedałem i już nie mam
8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? może być smart tv, android tv, najlepiej dobre WiFi. jeśli nie to kupię jakiś android box.
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? Głównie HD / fullHD z laptopa.
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? Sporadycznie laptop DP->HDMI oraz .... możliwe, że android box (jeśli nie będzie wbudowanego androida)
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? 2-3 godz. (cały film) + (30 min.) serial
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? Nie ma znaczenia, ale lepiej matową.
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Filmy, dobry serial.
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? NIE
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? NIE
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Wieczorami
17. Preferencje co do wielkości? 40" lub 42", max. 43" Większy będzie głupio wyglądał w mieszkaniu.
18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? Placki na matrycy i duże przebarwienia na krawędziach
19. Preferencje co do marki ? brak
20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? 3D niekoniecznie.
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 2000zł - 3000zł .... a nawet mniej. jeśli do max. 1500zł kupię to będzie
22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu? TAK, jak najbardziej.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Jeśli chcesz z Androidem , Kodi , MX Player to :
- Sony 43W809C
- Samsung 40H 6400
- Philips 40 PFH6550 z Androidem, KODI, MXPLayer, Ambilight

Do góry