42" do gier (2000-2300zł)

Grey Fox

New member
Witam,
planuję jeszcze w tym tygodniu stać się posiadaczem nowego TV. Rozglądałem się po różnych forach i testach w internecie. Moją uwagę przykuły głównie 3 pozycje:
-Sony 42W705B (czy jest to ten sam model co W705 przedstawiony w ofercie np. Komputronik?)
-Sony 42W805B
-Toshiba 42L7453DG (jak tu wygląda sytuacja z "upłynnianiem obrazu" w stylu "Motionflow" od Sony)
Na czym mi zależy? Niski input-lag, dobra jakoś obrazu, bezproblemowość (brak ukrytych frustrujących "nowinek" w telewizorze). Od razu zaznaczam, ze 3D nie jest żadnym wyznacznikiem, zaś może stanowić miły dodatek.
Telewizor będzie przeznaczony głównie do grania na konsoli, oglądania filmów/seriali (czytanie napisów wymagane).
Który z powyższego zestawienia przedstawia najlepszy stosunek jakości do ceny? A może szukać czegoś zupełnie innego?
Pozdrawiam!

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Najniższy Input Lag ma Toshiba bo - 9 ms.
Ale podaj proszę jaka klasa cenowa max to dostaniesz specjalną ofertę.

Grey Fox

New member
Cenę maksymalna ustaliłem na poziomie ok. 2300zł tylko z tego powodu, ze najtańsza oferta Toshiby oscyluje w tych granicach. Jeśli miałbym być szczery to 2100zł to pułap w który celuję.
@kiki (btw. noszę taką samą ksywkę w gronie przyjaciół :) ) mógłbyś się przy okazji odnieść do tych wszystkich zarzutów wobec tego telewizorka, które gęsto można znaleźć np. na tym forum?
Pozdrawiam!

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Toshiba i do gier i do jakości skalowania dzięki Cewo to najlepszy wybór - o ile jeszcze go kupisz gdzieś.

Jeśli nie to sprawdź proszę Sharp 42LE772, Philips 42PFS7109,Panasonic 42AS740

Grey Fox

New member
Dziś obadałem tę Toshibę w sklepie. Z tego co wyczytałem tu na forum dużo osób ma ciągłe problemy z podłączeniem go do sieci bezprzewodowo- w sklepie także gość powiedział, że poddali się i połączyli przez kabel. Coś jest widocznie na rzeczy, a to i kilka innym negatywnych opinii zniechęca mnie do tego tytułu. Interfejs zdecydowanie nie powala także. Czy jest w nim też "Game mode"? W opcjach obrazu tylko 6 ustawień było dostępnych, a tego nie znalazłem.
Dla porównania obadałem Sony W805B, obraz wydawał się bardziej przychylny (brak poziomych pasków jak w kilku telewzorach Toshiby). Z tego co wiem to ma on tylko matryce 50Hz- tu pytanie: Jak taka częstotliwość przekłada się na płynność wyświetlania gier na tym telewizorze? Czy 60 klatek/s bedzie wyglądało płynnie? Z tego co wiem większość obecnych monitorów to 60Hz.
Kolejne pytanie: czy wartości 100Hz i wyżej są w jakikolwiek sposób wykorzystywalne w grach wideo (PS4,PS3)? Czy efekt opery mydlanej można włączyć w takich sytuacjach?
Tysiące pytań ciśnie się na myśl :)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
To się teraz nieźle zamotałeś.
A ile % planujesz dziennie do grania. Bo teraz opisałeś że ważne są inne elementy o których wcześniej nie pisałeś.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
To wybrałbym między :
- Toshiba 42L7453
- Sony 43w755 za dopłatą
- Panasonic 42as650
- Philips 42PFS7109
- Sharp 42LE772

Do góry