Witam, mój własny ojciec chrzestny prosi mnie o pomoc w wyborze TV. Jak wiadomo jest to propozycja "nie do odrzucenia" więc zwracam się do szanownych użytkowników forum. Warunki następujące:
odległość od ekranu: około 3.5 -4.0 m
Jak duży jest pokój: ok 17 m kw. (kwadrat), okna skierowane na północ
jaki masz obecnie telewizor: LG 29" crt (z tych trochę nowszych, z płaskim ekranem)
jakie programy najczęściej oglądasz: sport,wiadomości, filmy
więcej oglądasz w dzień czy wieczorem: przede wszystkim wieczorem
preferowana wielkość telewizora: 42-46"
preferowana marka: brak
jakie urządzenia będą podłączone: dekoder cyfrowy, DVD, PS3, (w tej kolejności użytkowania)
ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń: 85%-tv 15% inne
jakimi złączami: hdmi
jaki masz sygnał: antena "siatka" zbiorcza (na razie....), silnie przekonuję o konieczności cyfrowego sygnału do TV cyfrowego- uda mi się (pewnie wybór padnie na n-kę HD)
ile programów HD: w założeniu ok 20
ma stać czy wisieć: brak decyzji
jaka klasa cenowa: 3000-3500
Pozdrawiam i proszę o pomoc. Pomogliście mi kiedyś wybrać Toshibę i był to strzał w 10.
odległość od ekranu: około 3.5 -4.0 m
Jak duży jest pokój: ok 17 m kw. (kwadrat), okna skierowane na północ
jaki masz obecnie telewizor: LG 29" crt (z tych trochę nowszych, z płaskim ekranem)
jakie programy najczęściej oglądasz: sport,wiadomości, filmy
więcej oglądasz w dzień czy wieczorem: przede wszystkim wieczorem
preferowana wielkość telewizora: 42-46"
preferowana marka: brak
jakie urządzenia będą podłączone: dekoder cyfrowy, DVD, PS3, (w tej kolejności użytkowania)
ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń: 85%-tv 15% inne
jakimi złączami: hdmi
jaki masz sygnał: antena "siatka" zbiorcza (na razie....), silnie przekonuję o konieczności cyfrowego sygnału do TV cyfrowego- uda mi się (pewnie wybór padnie na n-kę HD)
ile programów HD: w założeniu ok 20
ma stać czy wisieć: brak decyzji
jaka klasa cenowa: 3000-3500
Pozdrawiam i proszę o pomoc. Pomogliście mi kiedyś wybrać Toshibę i był to strzał w 10.