Albo patrzeć na LCD z odpowiedniej odległości.Jak chcesz mieć super SD to musisz kupić telewizor crt.
Jak chcesz mieć super SD to musisz kupić telewizor crt.
W zasadzie nie musisz, ja ci mogę sprezentować 29" philipsabo wymieniłem na LG 42"LM660.
I naprawdę obraz SD w LM660 jest gorszy od Philipsa CRT ,ale napewno nie na tyle żeby zaraz go oddawać. ....
Filmy nagrane na taśmie filmowej są chyba nawet w rozdzielczości wyższej niż HD. Tylko rzadko kiedy ktoś wpada na to by taki film od nowa zeskanować.A z filmami jest tak, że im starszy tym obraz cieńszy- przecież nie były nagrywane w HD i ciężko wyskalować coś co było nagrane w słabej rozdzielczości/jakości.
Filmy nagrane na taśmie filmowej są chyba nawet w rozdzielczości wyższej niż HD. Tylko rzadko kiedy ktoś wpada na to by taki film od nowa zeskanować.
Serial tak, film niekoniecznie. W kinie, zależnie od rodzaju taśmy, rozdzielczość jest bliska albo i wyższa od FullHD. Wystarczy więc zeskanować taśmę do rozdzielczości HD i będzie stary film w HD. Podobno z "Czterema pancernymi" TVP tak zrobiła (kopia nadawana na TVP HD). Nie wiem, jak jest w rzeczywistości, bo po pierwsze nie mam TVP HD, po drugie nie mam jeszcze telewizora HD.Dlatego napisałem że czym starszy film/serial wym gorzej wyglada na TV HD
Zawsze się zastanawiam czego ludzie oczekują od TV za 3tys. Przecież to wcale nie jest mało kasy ale można mieć tv iza 10tys i dalej narzekać na obraz SD ,i co wtedy ????. Naprawdę za tą kasę to najlepszy wybór. Programy polskie "na żywo" na sygnale SD są naprawdę w super jakości.A z filmami jest tak, że im starszy tym obraz cieńszy- przecież nie były nagrywane w HD i ciężko wyskalować coś co było nagrane w słabej rozdzielczości/jakości.
Jak ktoś się boi lustra to brać LG z zeszłego roku np. LW5500 lub 5400 też są warte uwagi jak ktoś nie zwraca na dodatki typu wifi, pełna przeglądarka i cienka ramka
A zawsze macie KIKIego w pogotowiu, zamówić prezentacje trzech wybranych tv i problem sam się rozwiązuje. Wiadomo że nic za darmo , ale potem człowiek śpi spokojnie, bo wie że brał ten NAJLEPSZY:bober: