40pfl8008s problem z 3d youtube i soft

piotrpog

New member
Witam serdecznie wszystkich użytkowników TV, mam problem z moim philipsem telewizor zakupiony 3 dni temu i niestety chcąc załączyć jakiś trailer w 3D z youtube telewizor nie przełącza się w tryb 3d tylko wyświetla obraz w normalnym trybie. Myślałem że może przeinstaluje soft ale tu również problem bo po podłączeniu pendriva z plikiem upg. telewizor nie instaluje go tylko pokazuje co znajduje się na USB. Proszę poradźcie czy mam go oddawać na gwarancje???(telewizor ma 3 dni), aha i jeszcze wieczorem widać podświetlone rogi w tv czy to też podlega pod gwarancje????

szybal

Banned
Z tym 3d to jest tak w każdym 8008 nie wiem dlaczego w 8007 działało normalnie,klawiatura tez nie dziala może nowy soft to naprawi

accu

New member
Bez reklam
Witam serdecznie wszystkich użytkowników TV, mam problem z moim philipsem telewizor zakupiony 3 dni temu i niestety chcąc załączyć jakiś trailer w 3D z youtube telewizor nie przełącza się w tryb 3d tylko wyświetla obraz w normalnym trybie. Myślałem że może przeinstaluje soft ale tu również problem bo po podłączeniu pendriva z plikiem upg. telewizor nie instaluje go tylko pokazuje co znajduje się na USB. Proszę poradźcie czy mam go oddawać na gwarancje???(telewizor ma 3 dni), aha i jeszcze wieczorem widać podświetlone rogi w tv czy to też podlega pod gwarancje????

Witam uprzejmie ,
"Krawędziaki" lubią tak mieć .
Proszę spróbować "pobawić się" ustawieniami poszczególnych opcji podświetlenia dynamicznego tj.
1. Wyłączone
2. Standard
3. Najlepsze zasilanie
4. Najlepszy obraz .
W menu wybrać : Konfiguracja , dalej: Ustawienia telewizora , następnie: Perfect Pixel HD i następnie : Dynamiczne podświetlenie .
Ja osobiście preferuję opcję :Najlepszy obraz .
Czujnik światła można wyłączyć . Zobaczyć ustawienie wartości poszczególnych wartości parametrów
obrazu i spróbować samemu trochę poeksperymentować z ustawieniami parametrów obrazu .
Są w necie podane przez użytkowników ustawienia oraz również jest wiele testów . Proszę sobie
poszukać i przeczytać .

Pozdrawiam,:)
accu
:kom:

Ostatnia edycja:

accu

New member
Bez reklam
Dziękuje za odpowiedź, co do ustawień to czy mógłbyś podać mi linka do strony z jakimiś ustawieniami.

Witam uprzejmie,

Proszę popróbować może takich ustawień do oglądania wieczorową porą.

Kontrast podświetlenia : 50
Kolor : 50
Ostrość : 0
Czujnik światła : wyłączony
Gamma : 0
Temperatura barwowa : Normalny Red 127 Green 88 Blue 67 Red 0 , Green 0 , Blue 0
Kontrast wideo : 74
Jasność : 50
Kolor sterowanie : odcień (hue) 0 -1 , 0 0 , 0 -1
nasycenie (saturation) 2 3 , 2 2 , 2 0

Ambilight : kolor biały ciepły
Nierównomierność podświetlenia matrycy można trochę zminimalizować regulując poziom kontrastu podświetlenia.
Jeżeli nie lubisz lub widzisz tzw." efekt teatru" to proszę wyłączyć Perfect Natural Motion lub ustawić
w opcji :Minimum do oglądania filmów , natomiast do oglądania transmisji sportowych lub filmów przyrodniczych włączenie funkcji Perfect Natural Motion w opcji :Minimum jest jak najbardziej wskazane. Funkcja Clear LCD powinna być włączona .Super Resolution włączyć jeśli oglądasz programy
w SD , jeśli w HD to można wyłączyć ,doskonały kontrast wyłączyć, zmniejszenie usterek MPEG wyłączyć , wzmocnienie kolorów wyłączyć lub minimum , redukcja szumów można wyłączyć.

Aby niektóre parametry ustawić , musisz skorzystać z ustawień zaawansowanych , które zawsze można przywrócić do fabrycznych , czyli można je zresetować o ile" nie podpasują ".
Może inni użytkownicy tego forum , którzy również użytkują tą serię telewizorów Philips tj.8008 podadzą Tobie swoje ustawienia i tym samym Tobie pomogą , chodź parametry obrazu należy
jednak ustawiać indywidualnie , a podane ustawienia powinny być jedynie wskazówkami do ustawienia najlepszych parametrów obrazu . Można również skorzystać z profesjonalnej kalibracji ,
ale wykonanej w warunkach domowych . (czyli u siebie)
Oczywiście w Preferencjach w opcji Lokalizacja należy wybrać : Dom.
Niektórzy użytkownicy nie zwracają na takie ustawienie należytej uwagi i telewizor może pracować wtedy w opcji:
Sklep , co jest wielce niepożądane ......

BTW, Możesz również skorzystać z ustawień ISF Noc , ISF Dzień , które są dobrze ustawione kolorystycznie przez producenta i trzeba je tylko trochę zmodyfikować do swoich preferencji ,
jakie lubisz .

Pozdrawiam,:)
accu
:kom:

Ostatnia edycja:
Do góry