40pfl5007k/12 - kilka pytan

medion

New member
Philips 40PFL5007K/12

Kupilem ten telewizorek ostatnio i nie moge napisac, abym byl nim zachwycony.
Wzialem go ze wzgledu na atrakcyjna cene oraz Smart TV, ktore przypadlo mi do gustu. Po kilku dniach uzytkowania chcialbym podzielic sie swoimi obawami oraz zadac kilka pytan. Moze ktos z Was ma w domu ten telewizor i pomoze...

Po pierwsze filmy oglada sie okropnie. Obraz strasznie smuzy i jest nieczysty. Przy gwaltownych ruchach kamery robi sie jedna wielka smuga. Nie da sie nie zwracac na to uwagi. To chyba najwiekszy mankament. Efekt ten strasznie przeszkadza w odbiorze filmu i skupieniu sie tylko na nim. Wystepuje zarowno podczas ogladania tv, jak i filmow ze zrodel zewnetrznych. Probowalem przy roznych ustawieniach. Czy to kwestia jakichs nastawow, czy ten model tak po prostu ma? U znajomych efekt taki nie wystepuje na innych telewizorach, niekiedy tanszych czy starszych.

Jaki format napisow czyta ten telewizor i czy w ogole to robi? Czytalem gdzies, ze radzi sobie z srt jednak probowalem i nic z tego nie wyszlo. W katalogu z filmem otwieram plik filmowy lecz zadne napisy nie zostaja zaladowane.

Strasznie duzo mysli ten telewizorek przez co jest baaardzo wolny. Otworzenie Smart TV i buszowanie po nim to jest jakas masakra. Wystarczy przeskoczyc z jednej ikonki na druga, zeby ujrzec emblemat ladowania. Jest on wszechobecny. Czy ten model tak ma, czy mam jakies wadliwe oprogramowanie?

Zeby calkowicie nie spisac go na straty odnalazlem jedna zalete :D Super spisuje sie z podlaczonym PS3, a obraz robi wrazenie, jest przecudny. Cala reszta (opisana wyzej) lezy w tym telewizorku.
Bardzo zaluje poniewaz cholernie przypadla do gustu mi obsluga tego Philipsa, wygodne i domyslne dojscie do najwazniejszych funkcji, prostota Smart.

Prosze o pomoc uzytkownikow tego modelu. Z gory im dziekuje.

elkukocz

New member
Philips 40PFL5007K/12

Po pierwsze filmy oglada sie okropnie. Obraz strasznie smuzy i jest nieczysty.

To chyba zależy od osoby. U mnie na 46PFL5007 nie zauważyłem żadnych niedogodności przy oglądaniu filmów/TV a nawet go specjalnie nie konfigurowałem.

Jaki format napisow czyta ten telewizor i czy w ogole to robi? Czytalem gdzies, ze radzi sobie z srt jednak probowalem i nic z tego nie wyszlo. W katalogu z filmem otwieram plik filmowy lecz zadne napisy nie zostaja zaladowane.

Napisy muszą być w formacie SRT w tym samym katalogu co film i musza się nazywac tak samo jak film. Po uruchomieniu filmu można odpalić napisy albo poprzez opcje, albo na samym dole pilota po lewo jest taki przycisk "subtitle" o ile pamiętam
Proponuję odrazu przekonwertować napisy na takie bez polskich znaków bo niestety TV nie obsługuje "ogonków"

Strasznie duzo mysli ten telewizorek przez co jest baaardzo wolny. Otworzenie Smart TV i buszowanie po nim to jest jakas masakra. Wystarczy przeskoczyc z jednej ikonki na druga, zeby ujrzec emblemat ladowania. Jest on wszechobecny. Czy ten model tak ma, czy mam jakies wadliwe oprogramowanie?

U mnie czas poruszania się / przełączania między opcjami w smart jest na akceptowalnym dla mnie poziomie więc to też chyba zależy od użytkownika. Przyznam jednak, że nie jest jakiś zbyt szybki co jednak mnie akurat nie przeszkadza

Do góry