40' z najlepszą jakością obrazu?

insane

New member
Pomóżcie koledzy wybrać jakąś 40tkę z najlepszą jakością obrazu do Netflixa, filmów z kompa lub pena (720/1080) i czasem naziemnej cyfrówki. Oglądanie z dość bliskiej odległości 1,5-2m. Cena max 2,5k.
pozdrawiam :)

insane

New member
no to może inaczej ;) interesowałem się Philipsem 40PFH6510 ale wiele osób narzeka na problemy z oprogramowaniem więc raczej pas.. tym momencie chyba Panasonic TX-40DS630E lub Samsung UE40J6300 choć mam pewne obawy czy zakrzywiony ekran sprawdzi się w praktyce..

co sądzicie o tych tv? a może jest jeszcze jakaś inna, lepsza alternatywa?

insane

New member
może i by się zmieścił ale trochę obawiam się, że przy tej odległości będzie za duży - szczególnie w przypadku sygnału w niższej rozdzielczości

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
To nie musisz się obawiać bo modele te mają lepsze upscalowanie niż zwykłe.
Masz extra Philips 43PUS6501 za 2499 zł - czyli 4K , 100Hz, HDR, VP9.

insane

New member
jeśli chodzi o Philipsa no to tak jak wyżej obawiam się niedopracowanego Androida no i matryce VA chyba też bym bardziej wolał ;)

insane

New member
skąd więc opinie użytkowników, którzy zgłaszają liczne problemy z funkcjonowaniem tej platformy? zwiechy, gubienie ustawień, przycinanie się systemu etc..

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Nie słusznie się obawiasz. Android już działa bardzo dobrze a wkrótce ma być update do MarshMarlow czyli 6,0.
Pod tym względem wszyscy powinni być usatysfakcjonowani na maxa.
http://www.hdtv.com.pl/forum/o-forum-i-serwisie/14168-klub-hdtv-com-pl.html
A jak się zalogujesz w Klubie HDTV masz jeszcze kalibracje gratis.
Ustawienia obrazu, błędy związane z nieprawidłowym obrazem

Stąd że wgrywają różne śmiecie które się wzajemnie zakłócają.
Dostaniesz opiekuna, który Cię poprowadzi właściwie

insane

New member
raczej rzadko, jeśli coś spełnia moje oczekiwania i działa to jest u mnie dość długo - kilka lat - nie jestem typem, który każdą nowinkę musi mieć koniecznie u siebie ;)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
To masz do wyboru tylko jedną wersję - Philips 43PUS6501 za 2499 zł .
Model ma 4K, 100Hz, HDR i VP9.
Inne modele konkurencji z takim wyposażeniem to dopłata 1-1,5 zł.
Jeśli zakup na 3-4 lata to ten Sony też będzie ok.

insane

New member
przyszła dziś do mnie 43'ka 755c - miałeś rację z tym rozmiarem jest w sam raz ;) co do samego tv to generalnie spoko fajmy obraz, android jak na razie działa ok ale nic nie może być oczywiście idealne więc.. martwy pixel w górnej części ekranu :D

Do góry