40" ES6100 Smart 3D LED - 2 lata gw. - 2 lata ogladania

SamZiom

New member
Witam czy wszystkie telewizory tak maja ?
Właśnie 3 dni temu skończyła się gwarancja na telewizor 40" ES6100 Smart 3D LED
i od razu tel. przestał działać.
Po wciśnięciu klawiszy z pilota numerycznych zaczyna uruchamiać się telewizor mruga dioda na czerwono pojawia się ten znaczek Smart TV na ok 1 sek po czym telewizor zostaje .... wyłączony ???
bo zaś mogę go włączyć i wszystko od nowa logo Smart TV na sekundę i koniec.

Tel. do tej pory nie okazywał żadnych oznak uszkodzenia działał prawidłowo (w sumie dlaczego miało by być inaczej był na gwarancji) 3 dni po upływie gw. przestał funkcjonować.

Ktoś się spotkał z czymś podobnym wie co i jak.

SamZiom

New member
TV na czuwaniu
wciskasz na pilocie INFO-MENU-MUTE-POWER

telewizor się włącza pojawia się na sekundę logo Smart TV po czym telewizor nadal znajduje się w trybie czuwania

tdx

New member
Bez reklam
jeśli nie jesteś w stanie wejść w menu serwisowe, to zgłoś jutro rano na serwis samsunga powinni go jeszcze na serwis przyjąc

DVX

Member
Moja ciotka ma już tzreciego nowego samsunga, poprzednie dwa padły krótko przed gwarancją i jak do tej pory wymieniali jej na nowszy model. Może też dostaniesz nowszy mimo że już po gwarancji.
Inny samsung (taki cieniowany od dołu na wiśniowo) u innej ciotki chyba z rok po gwarancji też zaszwankował, matryca się rozkleiła czy coś tam w ten deseń. W tym przypadku servis nie podjął tematu.

SamZiom

New member
A więc nie zaglądałem tu bo zmieniłem producenta TV Przeglądając zapisane strony i kasując nie potrzebne natknąłem na stary temat A więc koro nowy TV inny oznacza to że Sam.... nie udzielił mi naprawy Bo skończyła się GW miła do bólu pani powiedziała mi tylko tyle że mogłem sobie wykupić dodatkowe 2 lat GW podczas zakupu TV Tyle w temacie

Do góry