40-calowy SONY do podglądu materiału HD z lustrzanki

damian_1

New member
Witam. Jak w temacie poszukuję telewizora SONY, najlepiej 40-calowego, który ma służyć:
1) jako monitor podglądowy przy montażu materiałów HD z lustrzanki cyfrowej
2) jako telewizor do prezentacji gotowych materiałów w jakości HD
3) do oglądania filmów blu-ray na PS3
4) do oglądania filmów mkv/divx (rzadziej)
5) do grania na PS3 (rzadziej)

W każdym z trzech odwiedzonych salonów sony otrzymałem inne odpowiedzi/sugestie/propozycje. W jednym powiedziano mi, że jeśli na TV ma być wyświetlane tylko HD to wystarczy model KDL40R470. Taka opcja byłaby dla mnie bardzo satysfakcjonująca ponieważ planowałem przeznaczyć na TV około +2000 pln. Niestety w kolejnym salonie dowiedziałem się, że powinienem zwrócić uwagę na "Motionflow XR" i zasugerowano mi dużo droższe modele serii "W". W trzecim usłyszałem jeszcze inne wynurzenia po których postanowiłem poprosić o pomoc Was :) Z góry dziękuję za pomoc.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Wszystko zależy od tego jakich masz odbiorców.
Bo nie ma takie siły aby model sony prezentował z extra jakością palety barw zdjęcia z lustrzanki.
Przejścia tonalne, dynamika kolorów to realizują modele i to po kalibracji ze znacznie wyższej półki.

damian_1

New member
Wszystko zależy od tego jakich masz odbiorców.
Bo nie ma takie siły aby model sony prezentował z extra jakością palety barw zdjęcia z lustrzanki.
Przejścia tonalne, dynamika kolorów to realizują modele i to po kalibracji ze znacznie wyższej półki.

Chyba nie dokładnie określiłem o co mi chodziło. Telewizor ma służyć do prezentacji filmów HD (z lustrzanki cyfrowej) a nie zdjęć. Czy mogę liczyć jeszcze na jakieś sugestie?

Do góry