3d w808c- problem proszę o pomoc

luk4sh88

New member
Witam.
Mam problem z 3d.
Pożyczyłem okularki TDG-BT400A do testowania filmu i lipa.
Odpalam film np. na internecie lub z kodi i na telewizorze widać 2 obrazy, włączam okularki wyskakuje że zarejestrowano i lipa nic się nie dzieje ??
Przy oglądaniu zwykłej telewizji gdy naciskam ACTION MENU to widać opcje Obraz 3d, jednak gdy włączę te filmy to już nie ma tej opcji, czy nie umiem odpalić tego 3d czy jak ?
Może ktoś pomóc?
i jakie okularki są dedykowane do tego modelu ?

racuh

Banned
Witam.
Mam problem z 3d.
Pożyczyłem okularki TDG-BT400A do testowania filmu i lipa.
Odpalam film np. na internecie lub z kodi i na telewizorze widać 2 obrazy, włączam okularki wyskakuje że zarejestrowano i lipa nic się nie dzieje ??
Przy oglądaniu zwykłej telewizji gdy naciskam ACTION MENU to widać opcje Obraz 3d, jednak gdy włączę te filmy to już nie ma tej opcji, czy nie umiem odpalić tego 3d czy jak ?
Może ktoś pomóc?
i jakie okularki są dedykowane do tego modelu ?

Oczywiście że będzie widać 2 obrazy, musisz włączyć podczas filmu nie tyle 3D to jeszcze side by side i wtedy te obrazy się na siebie nałożą. W każdym TV tak jest.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
A te okulary są kompatybilne że tak powiem z tym tv? Bo w instrukcji do serii X jest inny model i z takimi własnie działa tv dobrze..

racuh

Banned
Do modelu W808C opcjonalne okulary to TDG-BT500A te twoje pasują ale do do Serii X ale dziwne bo te od twojego modelu także pasują do X. Czyli może być problem.

firewalk

New member
Problem jest inny. Odpalając jakomkolwiek aplikację czy to kodi czy netflix po nacisnieciu ACTION MENU nie ma opcji wyboru 3D. Czyli tak jakby odpalenie 3D było mozliwe tylko przy wbudowanych odtwarzaczach lub przy kanałach TV. Kompletna porażka.

Pogrzebałem i znalazłem:

"3.3 ARM (Android, iOS, Raspberry Pi)
3D modes anaglyph and interlaced are not currently supported on ARM platforms (such as Android, iOS, Raspberry Pi, or other linux-based ARM distros) due to those platforms using OpenGLES rather than OpenGL or DirectX."

Czyli działanie 3D nie jest zależne od sony. Poprostu Antek na tym procku nie wspiera.

Ostatnia edycja:

milanoa

Member
Bo tylko oryginalna aplikacja od Sony czyt. Video wspiera 3d, oglądam filmy przez dlna w tym formacie i jeszcze z żadnym nie miałem problemu, okulary używam od Samsunga model SSG-5100GB.

Ostatnia edycja:
Do góry