3D 46" Samsung czy Sony ?

cex

New member
Mam na oku dwa telewizory
SAMSUNG UE46D6530WKXXU 46" LED BACKLIT 3D TV
SONY KDL46NX723BU/S 46" LED BACKLIT 3D TV
opisy dostepne na stronie comet.co.uk
Tv kupie w Uk i na razie patrzylem w jednym sklepie, mam przeznaczone 1000 funtow. Znajomy polecil mi zeby szukac dobrego Sony LCD ale nad ta opcja sie jeszcze nie zastanawialem, plus chcialbym miec tv z 3D.
Wstepnie porownalem te dwa tv i wydaje mi sie ze Samsung wypada troche lepiej.
Mam juz SAMSUNG UE32D5000 32" LED BACKLIT TV
i powiem szczerze ze jestem zadowolony z jakosci obrazu i jego wygladu. Chcialbym aby ktos ocenil wyzej wymienione telewizory te 46" i napisal czy warto kupywac ktorys z nich czy jednak lepiej poszukac czegos innego.
wielkie dzieki za pomoc

cex

New member
Do irek6311 od czego jest gwarancja, bede kupywal gwarancje na 3 lata i niezaleznie od tego czy sm go rozwale czy sam sie popsuje zwracaj cala kase a wiec mysle ze max po 2 latach sam go zniszcze i kupie cos nowszego /tak czesc osob robi w uk/, bo lepiej stracic 1500zl niz cale 6000zl.
Kiki moglbys rozwinac swoja wypowiedz co przmawia za samsungiem a ni sony.

I

irek6311

Guest
Na chwilę obecną LG 47" LED 47LW570S 3D to Faworyt w 3D technologi i ma dobre opinie ...
może zainteresuje cię ten model .

Podpucha

New member
Do irek6311 od czego jest gwarancja, bede kupywal gwarancje na 3 lata i niezaleznie od tego czy sm go rozwale czy sam sie popsuje zwracaj cala kase a wiec mysle ze max po 2 latach sam go zniszcze i kupie cos nowszego /tak czesc osob robi w uk/, bo lepiej stracic 1500zl niz cale 6000zl.
Kiki moglbys rozwinac swoja wypowiedz co przmawia za samsungiem a ni sony.

Przedłużenie gwarancji w samsungu jest na 5 lat jeśli chodzi o model d8000 może na inne jest mniej ale nie wiem.

Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk

kini0

New member
Bez reklam
A najlepiej olej sony i samsunga i poszukaj na sieci sklepu który sprzeda Ci LW650S....
-pasywne 3D od LG za rozsądne pieniądze i super jakość

ernet

Active member
Bez reklam
Samsung:
- zdecydowanie lepsze skalowanie SD
http://www.hdtv.com.pl/forum/sony/79044-ziarnisty-sygnal-sd-w-sony.html
Sony ma coś takiego w skalowaniu.

- większa ostrość skalowanego obrazu
- zdecydowanie lepsza multimedialność :
http://www.hdtv.com.pl/forum/lcd/79244-internet-tv-czy-moze-smart-tv-2.html

- lepsza czerń w Samsungu
- lepszy design
- lepsze kąty boczne

Podpisuję sie pod opinią kikiego.Choć uważam,że z 200Hz ( jak 100Hz, to nie wiem ), to lepiej sobie radzi Sony.

Ostatnia edycja:

Oled1969

New member
Oglądając w sklepie wysokie modele to chyba jednak design na takim HX920 jest o niebo lepszy niż na samsungu D8000 który ma ramkę co prawda cienką ale srebrną i tragicznie wygladająca podstawę a w Sonym jedna czarna tafla szkła.Ale design to chyba mało znaczący nie najważniejszy element.Podobno Sony ma matrycę Samsunga.Mnie w salonie tv zapewniali że mimo idiotycznej srebrnej , grubej ramki w Philipsie 9706 i braku smukłości (wszak to full led) to jakościowo obraz z niego miażdzy każdy tv który postawimy obok niezależnie czy to plazma czy led.Ale 3d tak jak u konkurencji aktywne.

krazy777

Member
Bez reklam
Widziałem tego Philipsa ostatnio w media i szału nie było. Może zależało to od oświetlenia i ustawień, ale obraz nie powalał.

Oled1969

New member
Widziałem tego Philipsa ostatnio w media i szału nie było. Może zależało to od oświetlenia i ustawień, ale obraz nie powalał.

No i ja także w media w sąsiedztwie kilku tv miał jasny wyraźny obraz.Ale może to kwestia ustawień.I tak nikt go nie kupi szybko 8400 za 46 cali.Cena masakra.Bez okularów 3d.Natomiast co do obrazu to przytoczyłem opinię sprzedawców.

Do góry