37rv635d ? a DG??

j4cek

New member
Witam...wlasnie otrzymalem tv toshiba 37rv635d ? lecz zamawialem DG czy one sie czyms roznia??jesli tak to czym?? dlaczego na tej tekturce na ekranie ejst napisane HD Ready 1080p skoro mial byc Full Hd??? :/

piotrflo

Member
*HD Ready to certyfikat, który gwarantuje, że telewizor spełnia podstawowe wymogi wyświetlania sygnału HD. Te wymogi to: proporcje 16:9, rozdzielczość min. 720 linii poziomych, min. dwa złącza HDTV (1x analogowe YPbPr; 1xcyfrowe HDMI lub DVI zgodne z systemem HDCP). Z tego względu telewizory Full HD również spełniają kryteria HD Ready.* Nie martw sie jest Fuulllllll HD. D od DG niczym sie nie roznia. Spij spokojnie i by moc byla z Toba i Twoja Toska. ;-) A jak masz jakis jeszcze problem z tym Full HD zajrzyj na strone Toshiby do specyfikacji Twojego TV.

Ostatnia edycja:

piotrflo

Member
D, G, DG, TDI, HDI, CDI ... ludzie dajcie spokoj z tymi oznaczeniami. Niczym sie te telewizory nie roznia. Z tego co wiem to jest jakas kwestia dystrybucji. Gdzie na jaki rynek itp. Urzadzenie jako takie jest identyczne. 100%. Roznice macie w tym: XV, RV, ZV, SV.

Witam co do oznaczenia d lub db to nie ma to zadnej różnicy w specyfikacji tech. TV.Sam tez mam 635d i próbowałem rozwiazać ten problem.Przyjąłem więc zapewnienia KIKI ego że chodzi tu o rejon dystrybucji przez Toshibe na Europę.Jak przeczytasz dokładnie cały watek 37xv 635 jest tam dokładnie to opisane.Pozdrawiam

Do góry