37" pod analogowy sygnał VECTRY

marciniozo

Well-known member
Bez reklam
wielkość

Za duża czy nie.... Powiem Ci tak ja oglądam 42 cale z około 3m. Pierwsze wrażenie po rozpakowaniu DUŻY TV. Przesiadłem się z 32 calowej panoramy... Teraz TV już "wtopił się" w pokój i tak sobie myślę, że i 50" było by super. Co ciekawe to żona pierwsza stwierdziła, że fajnie by było mieć 50 cali !!! A nie jest maniakiem kina domowego tak jak ja.

Ale oczywiście wybór należy do Ciebie!!!

Pozdrawiam i życzę tylko udanego zakupu.

marciniozo

Well-known member
Bez reklam
37"

Chyba jednak 37" w Twoim przypadku, ja wychodzę z założenia, żeby mieć w miarę możliwości jak największy TV, ale przy Twoim sygnale i odległości to chyba 37 cali będzie odpowiednie..... A nie da rady jakiegoś cyfrowego sygnału podłączyć?

Ostatnia edycja:

dariog8

New member
cyfrowy sygnał z pewnoscia bedzie ale... kiedy??!! nie mam pojecia
dlatego szukam tv pod analogowa telewizje a zarzem zeby spokojnie działal w cyfrowej tv

byłem w 4 sklepach wszedzie stoi panas 42" a nigdzie nie ma 37"

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
dostępne są oczywiście i 37" i 42" . Ja oglądam 42" z odległości takiej samej i wcale nie uważam że za dużo.
Jaką masz wielkość pokoju ?

dariog8

New member
chodzi o to ze w tych sklepach nie widzialem tego modelu sprzedawca powiedzial ze były ale.... teraz nie ma :))

pokoj 5,20 x 3,5m
na krotszej scianie sofa na przeciwnej tv (po srodku)

zostaly mi kartony po meblach zrobilem wycinke wymiarów 37" i 42 :D
powiem szczerze ze wielkiej roznicy nie ma choc troszke lepiej pasuje 37" ale ja przesiadam sie z 21" crt :))

marciniozo

Well-known member
Bez reklam
sklepy

Dariog a Internet o tym nie pomyślałeś ? Jest wiele dobrych sklepów, gdzie możesz kupić TV!!! Ja tak właśnie kupiłem i TV i wiele innych rzeczy.

Edit
Odpuść sobie tradycyjne sklepy skoro nie ma modelu, który Ciebie interesuje, kupuj w Internecie.

dariog8

New member
cena sklepowa 42" to ok 3600 - 3700 w ceneo patrzylem ok 800 - 1000 mniej dlaczego az taka roznica, kolejna sprawa zawsze moga przyslac tv wystawowy "po przebiegu" choc to chyba rzadkosc

marciniozo

Well-known member
Bez reklam
skąd te wiadomości?

A skąd masz pewność, że TV kupiony w tradycyjnym sklepie będzie nówka sztuka? Kupując w Internecie zawsze w ciągu 10 dni możesz zwrócić towar bez podania przyczyny.

A różnica w cenie.... cóż każdy chce zarobić. Ja na swojej plazmie - kupując w Internecie - zaoszczędziłem 1300zł w porównaniu do sklepu tradycyjnego, gdzie ponoć była promocja. TV dotarł szybko sprawdziłem nowiutki aż pachniał świeżością!!!

Tylko jakby co nie kupuj w najtańszym sklepie, żeby zaoszczędzić parę złotych, trzeba uważać i kupić w sprawdzonym sklepie!!!

dariog8

New member
mysle nad pewnym sklepem na ceneo maja mnostwo opinii pozytywnych kiedys kupowalem tam mikrofale i bylem zadowolony

tylko 37" czy 42" glowa juz boli
jestem upierdliwy ale po to jest to forum zeby pisac :))
pozdrawiam

edit: marciniozo w ktorym sklepie kupowales swoj tv? jesli mozna wiedziec?

Ostatnia edycja:

marciniozo

Well-known member
Bez reklam
sklep

Dariog pewnie, że można wiedzieć w Agito.
Sorry, ze dopiero teraz odpisuje, ale dopiero wróciłem z pracy....

dariog8

New member
2699 pln avans
2899 pln mediaexpert
2999 pln neonet
ok 3100 MM
mozna było taniej w necie ale za to jutro juz bedzie no i zobaczymy :)

marciniozo

Well-known member
Bez reklam
cena

Za cenę jaką podałeś miałbyś w necie w "bezpiecznym" i sprawdzonym sklepie 42 cale. Ale to oczywiście tylko i wyłącznie Twoja sprawa, życzę udanych zakupów!!!

Ostatnia edycja:

dariog8

New member
wiem marciniozo ale jak ogladam 37 to mysle ze wystarczy :)
tv pasuje jak w sam raz 42 mogloby byc za duze (przyzwyczajony jestem do crt)

kiki napisal cos ze trzeba kalibrowac te tv o co chodzi?

ja podłaczylem pod antene zlapalem kanaly i działa naprawde dobrze (na niektorych programach marnie ale to pewnie wina kablowki)

Do góry