37" LED - maksymalnie 87cm szerokości :)

fotohobby

Member
Poszukuję TV dla rodziców. Szafkę na TV rodzice mają taką, jaką mają, tzn na urządzenie o szerokości max 87cm.
TV 32" to trochę mało, 37" byłby optymalny.
TV będzie podłączony di cyfrowego tunere TV kabl, większość programów SD, ale z biegiem czasu pewnie HD. Od czasu, do czasu film DVD/BR. Jeśli chodzi o 3D, to myślę, że to dla nich zbędny bajer.

Budżet na TV to jakieś 2500zł max.

Znalazłem:
SONY KDL-37EX521
LG 37LS5600
LG 37LM611S
SAMSUNG UE37 ES 5500

Najbliżej mi do dwóch ostatnich. Pytanie, jak się ma 200Hz LG do 100Hz Samsunga, jak wygląda obraz z cyfrowego SD ?
A może są jeszcze inne modele <870mm ? :)

Ostatnia edycja:

Kpc21

New member
Może zmieści się Panasonic L37E5. On ma 874 mm, ale te 4 mm to przezroczysta obwódka na samym przodzie. Do tego noga niewiele wystaje przed sam telewizor. Może uda się go ustawić przed bocznymi ściankami szafki, w której będzie stał.

Z LG rozważ LS570S (praktycznie ten sam model, ale bez 3D), a z Sonego EX720 (ma 3D, ale to generalnie lepszy model).

fotohobby

Member
Może zmieści się Panasonic L37E5. On ma 874 mm, ale te 4 mm to przezroczysta obwódka na samym przodzie. Do tego noga niewiele wystaje przed sam telewizor. Może uda się go ustawić przed bocznymi ściankami szafki, w której będzie stał.

Z LG rozważ LS570S (praktycznie ten sam model, ale bez 3D), a z Sonego EX720 (ma 3D, ale to generalnie lepszy model).

Niestety, Panasonic i Sony odpadają, każdy mm powyżej 870 skreśla odbiornik.
Będę musiał znaleźć i pooglądać te dwa ostatnie, oraz ten LG, który podsunąłeś.
Może jeszcze Philips PFL 3507H

Soryu

New member
Bez reklam
Znalazłem:
SONY KDL-37EX521
LG 37LS5600
LG 37611S
SAMSUNG UE37 ES 5500

Najbliżej mi do dwóch ostatnich. Pytanie, jak się ma 200Hz LG do 100Hz Samsunga, jak wygląda obraz z cyfrowego SD ?
:)

LG może i ma 100Hz matrycę, ale Samsung raczej 50Hz. MCI i CMR to marketing.

fotohobby

Member
Zwał, jak zwał :)
Pytanie, czy to widać - np w przypadku meczy piłki nożnej ?

Generalnie było mi bliżej do LG z uwagi na Hz właśnie, ale znów widzę, ze Samsung posiada PVR...

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Testuję obecnie model Thomsona który wejdzie do produkcji i powiem że Thomson pierwszy raz wykonał zadanie w telewizorach.
Matryca Samsunga , bardzo ładnie wykonany, bardzo cienka ramka , cienki telewizor, ma niektóre elementy wykonane na testach po mistrzowsku. Ale nie wszystko jeszcze sprawdziłem.

fotohobby

Member
Testuję obecnie model Thomsona który wejdzie do produkcji i powiem że Thomson pierwszy raz wykonał zadanie w telewizorach.
Matryca Samsunga , bardzo ładnie wykonany, bardzo cienka ramka , cienki telewizor, ma niektóre elementy wykonane na testach po mistrzowsku. Ale nie wszystko jeszcze sprawdziłem.

Myślę, że stary CRT może nie wytrzymać do tego czasu :)
A patrząc na LG 37LM611S i Samsunga ES5500 skłaniałbyś się ku któremuś ?

fotohobby

Member
Widać różnicę na korzyść LG w porównaniu z Samsungiem jeśli konkretnie o te modele pytasz.

Byłem dziś w MediaM i LG 37LM611S trochę mnie rozczarował...
Stał obok Samsunga UE37D6500 (wiem, ze to wyższa klasa) i obraz (a szczególne pasek informacji z TVP Info) wyglądał na nim paskudnie....
Mój 4-letni Panasonic LZD800 daje wyraźniejszą czcionkę...

fotohobby

Member
Chyba jakiś problem ze źródłem/kablem.

Sprawdzę to, niech przepną kable w tych dwóch TV.
Wczoraj miałem okazję porównywać stojące obok siebie Samsungi ES5500 i ES6710 (czy też dwie różne klasy) i te (cyfrowe) 200Hz spisywało się jednak zauważalnie lepiej, niż (cyfrowe) 100Hz.

Więc chyba optymalnie będzie ES6100 z 200Hz

Do góry