37'' głównie do DVB-T

wildthink

New member
Witam,
poszukuję 37 calowego tv lcd (niekoniecznie led) głownie do oglądania tv naziemnej (dla starszej osoby). Preferowana była by matowa matryca, ale nie jest to wymóg. Najważniejsza jest jakość obrazu i niestety na razie tylko w SD, nie bez znaczenia oczywiście funkcje multimedialne jak i sprawne odtwarzanie filmów z USB.
Faworytem był Panasonic TX-L37E30, jednak końcowe 20-30 stron wątku o tym TV nie napawa optymizmem nawet co do jakości obrazu, nie wspominając o odtwarzaczu multimediów. Jakie są alternatywy dla tego lcd'ka w kwocie do 2300 PLN? W tej kwocie mieści się Samsung D5500, tutaj opinie też różne. A co z LG, Sharpem, Sony, Toshibą, Philipsem?
Z góry dzięki za wszelaką pomoc.

wildthink

New member
Ja bym celował raczej w plazmę HD Ready. Tylko tutaj minimum to 42 cale.

Plazma to by jeszcze może przeszła, ale hd ready to już pewnie nie. Jak wiesz, apetyt rośnie w miarę jedzenia i być może za miesiąc czy może pół roku pojawi się hasło - przydał by się jakiś tuner sat. z programami HD, a wtedy te HD ready to trochę nie na miejscu. Zresztą mi również czasem trafi oglądnąć coś na tym tv, więc trochę pod siebie też chcę kupić. Stąd te funkcje multimedialne. Poza tym 42" nie zostały zaakceptowane, a odległość do tv to ok 2,5m. Obstawał bym jednak przy LCD, niekoniecznie jednak panasa, bo trochę się zraziłem po lekturze, ale uczciwie przyznaję, nie byłem "naocznie" sprawdzić - pod koniec tygodnia mam zamiar objazd po sklepach zrobić i pooglądać, ale chciałbym wcześniej wiedzieć, na jakie modele zwrócić uwagę, a jakie sobie odpuścić.

wildthink

New member

Nigdy nie miałem plazmy - może warto spróbować? Trochę rozmiar za wielki - nie wiem czy się by się zmieścił - te 37 cali byłoby idealne.

Do góry