32PFL5306H - proszę o opinę

melonik81

New member
Witam.

Poszukuje telewizora 32" który ma 100 Hz, LED (zależy mi na oszczędności prądu) i jest nie za drogi.
Znalazłem taki model Philipsa - 32PFL5306H.

Można go kupić do 1500 zł. Czyli względnie tanio. Jednakże nigdzie nie mogłem w necie znaleźć jakiejkolwiek recenzji, nawet opinii użytkownika (nie wiem czy ze mnie taka niezdara, czy po prostu ich nie ma...)

Bardzo bym prosił o kilka zdań na temat owego modelu jeśli ktoś go posiada lub miał jakąś styczność. Tudzież wszelkie sugestie bardzo mile widziane.

Z góry dziękuję za każdą pomoc.

krissrulezz

New member
Witam, ten telewizor kupiłem tydzień temu... pierwszy egzemplarz zepsuł się po 15 minutach od rozpakowania (przygasła połowa ekranu). Po wymianie na nowy nie mam z nim żadnych problemów. Mam lipną kablówkę w której uruchomiono parę kanałów cyfrowych - jakość obrazu jest nawet znośna, a co do programów analogowych to nie ma się czym chwalić ;). Łatwy w konfiguracji.

Obraz z komputera na filmach "z netu" w 720p i 1080p bardzo fajny, dźwięk też daje radę choć to nie szaleństwo. Miłym zdziwieniem było dla mnie to, że telewizor odtwarza większość filmów z pendrive'a i to nawet z napisami.

Po przesiadce ze starej bańki philipsa efekt zadowalający jak dla mnie. Kupiłem go do pokoju 4m x 3m przy czym oglądam TV z odległości ok 2,5m i myślę, że ten rozmiar jest wystarczający.

Mogę się tylko przyczepić do pilota, ale to może kwestia przyzwyczajenia (w starym TV pilota zabiłem i musiałem nogą po guzikach operować) bo jakoś tak dziwnie w ręce się czasem układa.

Nie mam żadnego odtwarza blueray ale w sklepie sprzedawca chodził z tym TV i pokazywał mi obraz wyświetlany z blueray'a (jakieś łódeczki tam się ścigały) - jakość mi się bardzo podobała.

Ogólnie jestem zadowolony - kolory w miarę fajne, chociaż czasami w dolnych rogach matrycy widzę jakby trochę za mocno podświetlone miejsca, ale jak oglądam nie koncentrując się na tym to nie przeszkadza.

No ty chyba byłoby tyle... pozdrawiam.

krissrulezz

New member
Aha... jeszcze odnośnie odtwarzania filmów z gwizdka... TV obsługuje tylko system plików fat32 - ntfs i exFat nie widzi. Sprawdzałem na pendrive CORSAIR Voyager 8GB.

Do góry