32a551 czy a 32552 do PC

spiderd2

New member
Witam. Jeszcze nie mam TV, ale zamierzam go jutro kupić. Teraz nie wiem na jaki zdecydować się... Na pewno będzie to model o przekątnej 32'. Waham się nad modelami a551 i a552. Model a552 bardziej podoba mi się wizualnie, ale czy jest tak samo kompatybilny z PC, jak a551. Czy jest lepszy, gorszy, czy może lepiej wziąć a551? Jeden użytkownik na innym forum napisał, że a552 nie jest kompatybilny z PC ;/ . W RTVEuro jest właśnie w promocji i zastanawiam się nad jego kupnem. W MM z kolei jest obniżka o VAT.(3stawy w Katowicach to na nogach podreptać i pooglądać;p). Tak więc poradzcie mi, który mam wybrać, bo teraz jestem w kropce.

pozdrawiam

przemty

New member
Też mam zamiar kupić ten TV (552) i z tego co się wszędzie orientowałem po sklepach , forach i u Samsunga modele te co podałeś różnią się tylko obudowa(wymiarami) a szczególnie tą śmieszną"pleksą" na dole w 551.
A wiesz moze po ile on jest w MM??

EDIT: A co do promocji w EURO to popatrz ile kosztował kilka dni temu czyli z 1790 zeszli na 1750;)
w minionej promocji najwieksze zejscie z ceny miały Samsungi 37"(551,552) bo kosztowały 1890 a zobacz ile teraz kosztuja...tylko z nimi z tego co słyszałem to byly klopoty bo w sklepach mieli albo egzemplarz wystawowy albo tylko dwa telewizory.:mrgreen:

Ostatnia edycja:

spiderd2

New member
Kupiłem a551 :) Bardzo jestem zadowolony. W MM kosztował 1720,49. W Euro nie było 32a551, ale był ten a552 z promocji za 1629.
a551 z tym "czymś" na dole wcale nie jest brzydkie.

Pozdro

przemty

New member
spiderd2 napisał:
Kupiłem a551 :) Bardzo jestem zadowolony. W MM kosztował 1720,49. W Euro nie było 32a551, ale był ten a552 z promocji za 1629.
a551 z tym "czymś" na dole wcale nie jest brzydkie.

Pozdro

A to czemu kupiłes tam gdzie drozej??
Dobrze rozumiem ze w RTV EURO AGD był 552 za 1629 zł. a na ich stronie jest po 1750?? A to niby czemu??

przemty

New member
spiderd2 napisał:
Bo jednak wolałem a551 ;p ale i tak taniej niz na allegro xD
A co z tą ceną w EURO, powaznie była taka jak podałes, bo nie wiem czy to kwestia danego sklepu czy całej sieci, bo mam go zamowic sobie przez internet z ich strony a tam cena jest 1750 zł. Wczesniej ceny w sklepie nie rozniły sie od tych na stronie a teraz ty piszesz ze jest w sklepie taniej:confused:

spiderd2

New member
W ofercie było. MM i Euro teraz się gonią, jak mają te swoje promocje. Jedno -VAT, drugie super obniżka. Nie, nie z ekspozycji.

przemty

New member
Udało mi się wczoraj zanabyć :D model 552 ale że było dość późno jak dotarłem z nim do domu wiec go jeszcze nie podłączałem.
Jakie parametry należy ustawić i na jakie wartości aby był on najlepiej "skalibrowany" do oglądania Cyfrowego Polsatu??

Do góry