32' TV do 2000 zł. Może coś z LED ?

tvsatuser

New member
A co to za problem, że ma dodatkowo obsługę 3D.

Przecież zwykły obraz 2D ogląda się bez okularów, a jak będziesz chciał w przyszłości poznać 3D, to wystarczy okularki dokupić, a nie wymieniać TV

Ten TV ma dobre skalowanie sygnału SD, a kanałów HD nawet na platformach cyfrowych jest mniej niż SD
Do tego ma matryce półmatową, która mało światła i największy dla mnie plus to matowa i cienka ramka która nie odbija światła.

Ja też 3D nie potrzebuje na razie, ale na 95% kupię ją za 2tyg.

luko80

Member
A widzisz, to ja myslałem, że jak jest sprzęt 3d, to zawsze trza w okularach :lol: ..no tak, ale ten model przekracza nieco mój budżet, prawie 2,5k :(

luko80

Member
Ok, wybór nieco zawężyłem do trzech:

Sharp Aquos LC-40LE530
Philips 40PFL5606H/58
LG 37LV5500
ew. co moglibyście zaproponować z Samsunga?

No i jeszcze kwestia tych 100Hz - ponoć nie wszystkie mają sprzętowe pełne 100Hz. Jak to wygląda u ww. modeli?

luko80

Member
Koledzy drodzy..

..szukam cały czas róznych informacji po sieci i "im dalej w las tym więcej drzew".

Decydowałbym się raczej na te modele:
- Toshiba 40RL838G
- Philips 40PFL5606H/58

- ew. Toshiba 40TL838

Wiem, że ten ostatni jest dość chwalony, ale kosztuje ponad 200 zł drożej od wersji RL. Czy zasadniczą różnicą jest tylko obsługa 3d? Mi na 3d nie zależy.. ale czy patrząc na obraz (okiem zwykłego użytkownika, a nie testera sprzętu RTV) rzeczywiście widać jakieś różnice między RL i TL? No i zależy mi na pełnym 100Hz, wiec wymieniony wcześniej przez mnie model LG 37LV5500
raczej odpada. Chyba, że coś możecie jeszcze doradzić z Samsunga w cenie ok. 2000.

Proszę Was o pomoc, bo czuję, że jeszcze dzień, dwa i w ogóle nie kupię :smile:

luko80

Member
:) Eh Soryu, zanim odpisałeś, oczywiście zdążyłem trochę poczytać i jakoś nie jestem już przekonany do LG. Szala przechyla się chyba na stronę tych Toshibek. O tym Philipsie w ogóle nie wspominacie, więc zakładam, że nie jest wart uwagi.

Reasumując:
- RL838G
albo
- TL838
(musiałbym tylko wiedzieć czy jest faktycznie sens dopłaty do "TL", bo jeśli chodzi tylko o 3d to osobiście nie muszę tej opcji posiadać...no, chyba, że obraz jest faktycznie lepszy)

- ew. coś od Samsunga (podobno ich telewizory nie są złe), ale kompletnie nie wiem jaki model.

luko80

Member
Ok, czyli z Toshibek wypada "RL" - zostaje "TL".
..a czy znalazłby się jakiś Samsung konkurencyjny z tą Toshibą (może ciut tańszy..oby nie droższy)?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Rzeczywiście to mały telewizorek do tych warunków.
I ta propozycja na zakup Panasonic 42S30 w klasie cenowej jest bardzo dobra.

luko80

Member
Dzięki kiki, ale to plazma - a ja nastawiłem się już na LED :(
Szukam zatem jakiejś konkurencji dla Toshiby TL838 z Samsungów (jeśli w ogóle jest coś konkurencyjnego w podobnej cenie [nie wyższej])
Ps. 40" w zupełności mi wystarczy... nie zawsze jest tak, że oglądam z tych 4m - czasami bliżej.

Do góry