32" Filmy i konsola

Krzyg

New member
Witam
Proszę o pomoc w wyborze telewizora, będzie to drugi telewizor w domu. Biorę pod uwagę zakup Samsunga UE32J5600 czy to dobry wybór czy polecicie coś innego?

1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 4 X 3 m
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? około 3 m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 1-2
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? na wprost
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? wisieć
6.Jak słońce świeci w pokoju ? okno od strony południowej, słońce świeci do godziny 12-13
7.Jaki masz obecnie telewizor ? Samsung 42”
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? smart TV, wifi, dobrej jakości dźwięk, ogólnie jak najlepszy w tym przedziale cenowym
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? Telewizja naziemna cyfrowa, możliwe że po pewnym czasie również satelitarna nc+
10.Jakie urządzenia? Konsola Xbox, filmy z usb
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? 1-4h
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? bez różnicy
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? film
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? raczej nie
15.Czy zamierzasz grać w gry – tak
16. Czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen - VOD ?
17.Preferencje co do marki ? brak
18.Preferencje co do wielkości ? 32 cale
19.Co Cię denerwuje w telewizorach ? resety, zawieszanie, wolna reakcja na pilota, słaba ostrość, słaby kontrast, kiepska jakość dźwięku cichy i niewyraźny
20.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? po południu i wieczorem
21.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? około 1500zł , im mniej tym lepiej
22.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? bez znaczenia

Krzyg

New member
Dzięki za odpowiedź. Do Philipsa nie jestem przekonany ze względu na androida który podobno jest mocno okrojony, jaka jest różnica w użytkowaniu między smart a android tv głównie korzystam z serwisów ipla, tvn player oraz przeglądarki. Zaciekawił mnie ten Sharp ale nie mogę go znaleźć w żadnym sklepie czy to jakiś nowy model który dopiero wchodzi do sprzedaży?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Przecież masz KODI, wystarczy wgrać odpowiednie wtyczki i żaden obecny telewizor nawet za 200000 zł nie da Ci takich filmów, koncertów itp...
Sharp to nowy model.

Pawcio765

New member
Tegoroczny model 5500 Philipsa jest bardzo często polecany na tym forum, za każdym razem podkreśla się możliwość instalacji programu KODI.

Jak odniesiecie się jednak do recenzji tych telewizorów dostępnych w sieci?
Sprawdziłem na WIELU stronach m.in. polskich, brytyjskich, duńskich...
Wszędzie ludzie dają mu średnie recenzje, piszą o tym samym tzn. niestabilnym oprogramowaniu, notorycznym wyłączaniu się telewizora i ogromnymi problemami z ustawieniami Wifi.

Co nam po KODI skoro nawet nie będziemy w stanie go ustawić, bo będzie problem z internetem, a potem jak się uda to telewizor będzie się wyłączał sam z siebie.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Trzeba umieć wybrać wtyczki które dobrze działają a nie wszystkie jak leci bo się wzajemnie blokują. Ci którzy robią to prawidłowo lub Ci co mają u nas wgrane są zadowoleni i to w Sony jak i Philipsie.

Pawcio765

New member
W temacie po moim poście była jedna opinia negatywna, najwyraźniej została usunięta...

Autorowi tematu sugeruję opieranie się na wielu różnych stronach,opiniach - nie tylko polskich, ale też zagranicznych.

kacper-24

New member
dokładnie... to była moja opinia i niczym nie podparta, pewnie dlatego usunięta. Nie polecam philipsa ze względu na to, że posiadałem dwa modele. Jeden z 2013r i jeden z 2014r i były bardzo wychwalane na tym forum. Obydwa nadawały się do klepania kotletów zamiast deski. Tragiczny system(soft), ciągłe przycinki, resety. Aktualizacje parę razy w miesiącu które pogarszały sprawę, a nie polepszały... mnóstwo artefaktów, znikające obiekty, okropny efekt halo. Oprócz dobrych kolorów i dobrego 3d nic dobrego już powiedzieć na temat tych TV nie mogę. Obydwa na szczęście zepsuły się 3 trzykrotnie w przeciągu roku i był-y (wymieniony/zwrócona kasa). W tym roku wiele nie poprawili o czym można poczytać na polskich i zagranicznych forach użytkowników, więc jak najbardziej odradzam philipsy...

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Została usunięta bo byłą bez sensu.
Mam telewizory Philipsa do pięciu lat i jestem zadowolony.
Efekt halo - a jaki miałeś model z pełnym podświetleniem LED ?

Jestem bardzo zadowolony.
Obecnie również mam Philipsa i gra rewelacyjnie !.
Jeśli ktoś umie wgrać jeszcze odpowiednie wtyczki do Kodi to ma dostęp do tysięcy, tysięcy filmów po polsku gratis.
Po kalibracji rewelacja.

Miałem też modele Sharpa przez lata i Panasonica i wszystkie zawsze były dobrane do moich potrzeb i extra.

kacper-24

New member
cały czas piszesz to samo, że philips jest taki super, a co chwile pojawia się osoba która miała sporo problemów i albo oddała albo wymieniła albo się zepsuł i kupuje nowy. Wystarczy przeczytać wpisy z dwóch ostatnich dni i parę osób się znajdzie z problemami w/w. Masz dostępne philipsy z kalibracją... więc próbujesz sprzedać, normalne ale jeżeli ktoś choć przez chwile poszuka informacji o philipsie to znajdzie wiele wad i problemów z tą marką.

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Problemów jest tyle samo co z Samsungiem, Sony, Panasonic czy innymi.
Więc przestań siać propagandę. Rozmowa dotyczy różnych serii.
A ty nawet wyższych serii na oczy nie widziałeś, więc trzymaj się serii co do których masz swoje uwagi.
Ja jestem bardzo zadowolony i możesz pisać głupoty jakie chcesz.

Do góry